Corfu, insula vacanţelor boeme

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Corfu, insula vacanţelor boeme

Alege o plimbare veneţiană prin Corfu Town când luminile se aprind, admiră Albania de la înălţimi şi citeşte operele scriitorilor britanici, Lawrence şi Gerald Durrell, care îţi vor face poftă de vacanţă!

Plimbări romantice în orașul vechi

Foto: Orașul Vechi și Noua Fortăreață

Cu vilele în culori pastel, oraşul veneţian Corfu este parcă desprins dintr-o pictură. Priveşte spre mare din Noua Fortăreaţă, contemplă sculptura antică greacă în Muzeul de Arheologie şi mergi în magazine pentru lemn de măslin local şi lichior kumquat (de citrice), de vânzare pe străduţele labirintice. Oraşul bizantin Perithia, aflat la poalele Muntelui Pantokrator, te poartă în istorie. În sud vei descoperi Achilleon, palatul de vară al împărătesei Elisabeta a Austro-Ungariei, amplasat într-o grădină răcoroasă.

Bunătăţi la taverne

Alimente autentic greceşti, mic dejun englezesc, gyros (un fel de shaorma) – le vei gasi pe toate. Pe străduţele dosite din oraşul Corfu, tavernele îţi oferă mâncarea favorită la lumina lumânărilor. Poţi alege Bourdeto (peşte într-o tocăniţă de tomate şi ardei ), Pastitsada (carne de vită servită într-o caserolă cu paste făinoase), prăjituri cu smochine şi kataifi (pregătită cu miere, nuci, migdale şi suc de portocale). Într-una din seri optează pentru o cină cu delicatese italiene la lumina cetăţii din port! Tavernele familiale de aici te întâmpină cu peşte şi preparate delicioase în stil mediteraneean.

Nopţi petrecăreţe

 Foto: Strada Liston

Urmează exemplul corfiţilor şi începe seara cu o volta (plimbare). Admiră apusul de soare sub arcadele elegante de pe strada Liston din oraşul Corfu sau alătură-te tinerilor petrecăreţi în lounge-barurile cu piscine şi în cluburile care căptuşesc strada Ethnikis Antistaseos, vizavi de Noul Port. Pentru băutură pe cinste şi petreceri pe măsură, cea mai potrivită este staţiunea Kavos, unde DJ-ii mixează în cluburile Future şi Atlantis. Pub-urile englezeşti, barurile karaoke şi nopţile greceşti cu dans sirtaki predomină în resorturile Ipsos, Roda şi Sidari.

Paleokastritsa – paradisul turcoaz

Dacă trebuie să alegi o singură staţiune din Corfu pentru vizită, atunci aceea trebuie să fie Paleokastritsa. Este incredibil de frumoasă, cu stânci înalte, mai multe golfuleţe cu apă turcoaz şi o mănăstire minunată, iar iahturile de lux călătoresc agale pe fundalul creat de frumoasele dealuri verzi. Stâncile şi peşterile flanchează golfurile sale şi marea de un albastru imaculat este numai bună pentru scufundări. Ai de bifat câteva excursii pitoreşti la ruinele unui castel venţian din secolul XIII, să te plimbi cu bărcuţa la peşterile din apropiere şi să explorezi la pas Valea Ropa, ideală pentru echitaţie şi cele mai bune cursuri de golf. Te poţi relaxa pe şase plaje diferite, retrase, cu nisip fin şi prundiş închise de stânci înalte, promontorii împădurite, plantaţii de măslini, portocali, lămâi şi chiparoşi.

Oferta Chritian Tour

În Corfu, la Hotel Golden Nests, de trei stele, ai 7 nopti cazare cu mic dejun și transport cu avionul la prețuri începând de la 199 de euro/pers.

De Steluţa Năstase