Case langa plaja, Kusadasi, Turcia

Kusadasi o destinație “must see” pentru orice romantic

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Turcia » Kusadasi o destinație “must see” pentru orice romantic
Case langa plaja, Kusadasi, Turcia

Case langa plaja, Kusadasi, Turcia

Situat pe aşa-numita “Coastă de Turcoaz” a Mării Egee, Kusadasi satisface plăcerile tuturor călătorilor, de la familii cu copii care caută distracţii mereu noi, până la îndrăgostiţi sau grupuri de prieteni care vor să se distreze zi şi noapte, dar şi pasionaţi de cumpărături care ştiu că Turcia le va îndeplini toate dorinţele. Farmecul templelor și moștenirea istorică, îmbinate cu plajele întinse de-a lungul coastei turcești și prețurile accesibile, fac din Kusadasi o destinație “must see” pentru orice romantic și nu numai.

Lasă-te cucerit de parfumul vremurilor de odinioara la Cetatea Kusadasi, situată în Pigeon Island, o structură masivă care ocupă întreaga insulă. Aceasta şi-a câştigat notorietatea în secolul al XVI-lea, atunci când a fost utilizată drept sediu de către bine-cunoscutul pirat Barbarossa pe care îl ştim din filme sau cărţi istorice.

Apus peste "castelul de bumbac" Pamukkale, Turcia

Apus peste „castelul de bumbac” Pamukkale, Turcia

“Deliciul” vacanței tale în Kusadasi îl va face celebrul “castel de bumbac” Pamukkale și piscina Cleopatrei. Izvoarele de la Pamukkale, prezentate sub forma unor terase albe sunt presărate din loc în loc cu ochiuri de apă care reflectă cerul, creând astfel cele mai frumoase piscine naturale din lume. Turcii consideră Pamukkale sau “castelul de bumbac”, drept a 8-a minune a lumii.

Dacă ești pasionat de cumpărături, te vei simți în largul tău în Kusadasi. Vei găsi mii de magazine şi tarabe cu produse care mai de care mai atrăgătoare, tradiţionale turceşti, lucrate de meşteşugarii locali, sau oferit de un brand de lux, la un preţ accesibil. Cele mai importante centre comerciale din Kusadasi sunt Grand Bazar, Kusadasi Bazar şi Orient Bazar, toate pline cu magazine precum şi restaurante şi cafenele unde îţi poţi trage suflul printre cumpărături.

Biblioteca Celsus, Efes, Turcia

Biblioteca Celsus, Efes, Turcia

Profită de ocazie şi află mai multe despre cultura turcească participând la una dintre serile festive organizate în Caravanseraiul construit în anul 1618, unde vei avea parte de preparate tradiţionale, muzică orientală şi dansatoare din buric.

Lansează-te în sesiuni de scuba diving, care se poate face în trei locuri principale din Kusadasi. Dacă ești începător te poți aventura în apropiere de ţărm, unde adâncimea este mai mică de 10 metri şi, cu toate acestea, lumea subacvatică oferă o mare diversitate de soiuri de peşti mici şi, uneori, chiar şi caracatiţe. Barbaros Reef, unul dintre preferatele scufundătorilor, începe de la o adâncime de 6 metri şi ajunge până la 41, unde diversitatea marină este tot mai mare, iar micuţa peşteră a recifului este foarte accesibilă. Adabanko Reef, recomandat profesioniştilor, este mai mic decât Barbaros, însă ajunge mult mai adanc, până la 95 de metri, iar la aproximativ 27 de metri se găseşte o epavă romană.

Scuba diving in Kusadasi

Scuba diving in Kusadasi

Centrul divertismentului în Kusadasi este chiar în cartierul vechi al oraşului, Kaleici, şi mai precis de-a lungul Bar Street. În cluburile de noapte aflate pe plajă, te poţi bucura nu doar de muzică, dans şi băutură, ci şi de privelişti uimitoare şi un cer senin, plin de stele. Ladies Beach este cea mai potrivită pentru o petrecere reuşită pe plajă.

Descoperă mai multe destinații în care poți petrece o vacanță de vis, AICI.

Autor: Loredana Ciubuc