Plaja Las Teresitas in Santa Cruz, Tenerife, Insulele Canare

Aventuri de neuitat pe Insula Eternei Primăveri: Tenerife

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Spania » Aventuri de neuitat pe Insula Eternei Primăveri: Tenerife

Fă-ți bagajele și pregătește-te pentru cea mai frumoasă escapadă! Alege Tenerife pentru a  petrece o lună de miere plină de pasiune sau o vacanță în unul din cele mai cool locuri din Europa. Poți alege oricând o vacanță în Tenerife, deoarece aici este primăvară tot anul, temperaturile nu scad sub 18 grade C și nu urcă mai mult de 35 grade. De aceea este numită și Insula Eternei Primăveri.

Plaja Las Teresitas in Santa Cruz, Tenerife, Insulele Canare

Plaja Las Teresitas in Santa Cruz, Tenerife, Insulele Canare

Unde facem plajă și sporturi acvatice

Costa Adeje și Playa de las Americas sunt plajele preferate de iubitorii sporturilor marine și un adevărat paradis pentru scufundări. Costa Adeje este localizată pe coasta de sud-est a insulei Tenerife și se întinde pe o suprafață de 106 km. Este o stațiune mai liniștită, prin comparație cu vecina ei, Playa de las Americas, recomandată familiilor cu copii sau turiștilor care caută o vacanță de lux, masaje pe plajă, înotul în apele turcoaz ale oceanului Atlantic.

Distracție în parcuri tematice

Tenerife abundă în parcuri de distracție, așa că nu te vei plictisi: Loro Parque (Parcul Papagalilor), Jungle Park și Siam Park .

Aflându-se în orașul Puerto Cruz, Loro Parque este primul parc zoologic din lume care a fost desemnat “Ambasada Animalelor”. Deține circa 350 de specii și subspecii de papagali, lei de mare, jaguari, maimuțe, orci, delfini, crocodili, un acvariu de mari dimensiuni unde printre numeroase specii de pești poți vedea diferite specii de rechini.

Tunel in acvariul Loro Parque

Tunel in acvariul Loro Parque

Tenerife îți oferă o aventură pe cinste în Jungle Park, o adevărată junglă (75.000 m), cu peste 500 de animale din peste 100 de specii, care încântă milioane de vizitatori anual. Zilnic se țin spectacole cu păsări exotice și lei de mare, fiind locul perfect perfect pentru copii și adulți.

Inaugurat în 2008, Siam Park cel mai mare parc acvatic din Europa, te invită la distracție și adrenalină. Parcul este construit în stil thailandez, cu restaurant, locuri de odihnă, bar, ceainărie, vegetație exotică și numeroase tobogane pentru toate vârstele. Este situat în Costa Adeje, foarte aproape de stațiunea Playa de las Americas.

Frumuseți naturale

Parcul Național Teide este cel mai mare parc național din Spania și cel mai vizitat, milioane de vizitatori venind aici în fiecare an. Parcul a fost declarat Patrimoniu UNESCO în 2007 datorită capitalurilor sale biologice și geologice. Uriașa diversitate de nevertebrate-aproximativ 700 de specii, flora unică și structură geologică fac din Teide un adevărat paradis pentru vizitatori. Parcul este dominat de impozantul Pilon de Azucar (Căpățâna de Zahăr) – vârful muntelui Teide, masivul Pico Viejo, dar și alte formațiuni vulcanice.

Carnaval Santa Cruz, Tenerife

Carnaval Santa Cruz, Tenerife

Muzică, dans și mâncare bună

Oricine trebuie să se bucure de fiesta din Tenerife! Este o petrecere tradițională care are loc sub cerul liber în mai toate orașele din lume. Bucătăria specifică zonei este minunată, iar aici poți gusta celebrul arroz con verdures (un amestec de orez cu ardei), porumb și roșii sau sama frita con mojo – un pește prăjit cu sos de usturoi, sau tocănița de iepure și roșii. Dansul, muzica, mâncarea, băutura, alături de partener/ă, prieteni sau familie sunt ingredientele principale ale fiestei.

Peisajele cu munți vulcanici, pădurile cu parfum de fructe tropicale, golfurile ascunse, apusuri pe malul oceanului sau o excursie nocturnă pe vârful El Teide, pentru a afla secretele boltei stelare sunt doar câteva din aspectele care te vor încânta dacă te aventurezi în Tenerife.

Autor: Loredana Ciubuc