Tarragona, orașul vechi din Costa Dorada

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Spania » Tarragona, orașul vechi din Costa Dorada

La sud de Catalonia se întinde orașul istoric Tarragona, perla din Costa Dorada. Plajele însorite, istoria impregnată în muzeele numeroase și arhitectura tradițională dau o strălucire aparte acestui vechi oraș spaniol. Cocoțat pe un deal din apropierea râului Francoli, Tarragona veghează atent asupra Mării Mediteraneene.

Fiind primul oraș roman din țară, fondat în secolul 3 înaintea erei noastre, Tarragona și-a dobândit dreptul de a fi parte a patrimoniului UNESCO prin istoria și tradițiile în spiritul cărora a fost conservat, dar și prin frumusețea arhitecturii și cadrele naturale incredibile pe care le poți admira aici.

Străzile sale vibrează cu agitația și zumzetul turiștilor care roiesc prin magazinele cu suveniruri și savurează bucătăria spaniolă în numeroasele restaurante și baruri. Patrimoniul foarte bogat al Spaniei ispitește musafirii în muzeele și la monumentele risipite prin oraș, iar o plimbare agale pe străzile înguste precum Carrer Major îți va oferi peisaje de neuitat.

Fă o plimbare la Muzeul Arqueològic și pe lângă zidurile orașului sau pe la Amfiteatrul Roman, care datează încă din secolul doi dinaintea erei noastre, pentru a descoperi unele dintre cele mai vechi mărci istorice existente. Nu ratați nici arcadele impresionante ale Circului Roman, rămășițele Forumului Roman sau Catedrala Sfânta Maria, cel mai important monument gotic.

Dacă preferi un stil ceva mai modern, caută Rambla Nova din inima orașului, locul în care turiștii vin să se relaxeze în fața unor cafele delicioase, în cafenelele risipite prin Balconul Mediteranean (Balco del Mediterrani). De aici poți ajunge foarte ușor la plaja El Miracle, o întindere de nisip auriu în care se lovesc valurile turcoaz, unde te vei odihni după o zi încărcată de cultură.

Oferta Christian Tour

Pentru o vacanță plăcută în Costa Dorada, îți recomandam un sejur la hotelul Atenea Aventura, de patru stele, la prețuri începând de la 495 euro de persoană. Oferta include transport cu avionul, transferuri, 7 nopți de cazare și masă de tip demipensiune. Detalii aici.

De Teodora Lozan