Trăiește minunea Învierii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos și descoperă cele mai frumoase tradiții și obiceiuri pascale, călătorind în Bucovina, Băile Tușnad și Basarabia.
Vrei să petreci Paștele în Bucovina? Bună alegere. De sărbătorile pascale, masa bucovineanului este copleşită de oaspeții veseli, veniți să guste tradiționalele bucate: ciorbe de porc, borşuri cu miel, supe de găină, sărmăluţe în cuib, fripturi, felii dolofane de pască şi cozonac sau ouăle roşii. Nu vei putea rezista ospățului, completat cu vinuri și băuturi din fructe dulci și zemoase, cum sunt afinatele, vişinatele și zmeuratele, dar și cu multă voie bună. Vizitează Suceava și Cetatea Domnească a lui Ștefan Cel Mare, cel mai impresionant monument al fostei capitale și Muzeul Satului Bucovinean. Nu foarte departe, la Ipotești, vei găsi casa copilăriei lui Mihai Eminescu. Urcă în Mocănița Huțulca și îndreaptă-te spre Muzeul Oului din Moldovița, unic în țară și poate în lume prin valoarea artistică a exponatelor. Nu poți rata bisericile și mânăstirile din Bucovina, ctitorii domnești unice în lume prin arhitectura lor: Sucevița, Bogdana, Pătrăuți, Voroneț, etc. Încheie vacanța de Paste, cu un popas la Hanul Ancuței, un simbol al Moldovei, pentru a gusta preparate din bucătăria tradițională moldovenească.
În inima Carpaților românești te așteaptă “mica Elveție” – Băile Tușnad, nume primit datorită clădirilor construite în stil elvețian, un tărâm flancat de munţii Harghitei, străbătut de râul Olt şi oglindit de lacul Ciucaş. Dacă ai ajuns aici trebuie să guști minunatul cozonac secuiesc lângă un păhărel de palincă sau vin și să te plimbi pe „potecile de cură“, pentru o terapie cu aer bogat în ioni negativi. Plimbă-te pe marginea lacului Sfânta Ana, singurul din Europa așezat într-un crater vulcanic, ce s-a păstrat intact de-a lungul timpului. Rezervația botanică Tinovul Mohos, din craterele vulcanice ale masivului Ciomatu este cu adevărat superbă. Îmbină relaxarea într-un cadru spectaculos cu o porție de sănătate la Salina Praid. Nu rata un tur prin stațiunile Sovata, cu ale sale clădiri din lemn, vile și bisericuțe inedite, răsărite parcă din basmul Hänsel și Gretel și Corund, renumită pentru ceramica realizată manual. Iar dacă ai puțin timp, poți descoperi temerarul din tine în noul Parc de Aventură de la Băile Tușnad.
Basarabia te va uimi cu frumusețea ireală a mănăstirilor sculptate în stânci calcaroase, orașele subterane ticsite cu vin delicios, căldura sătenilor care îți urează bun venit în casele lor și vitalitatea Chișinăului. Te invităm să petreci Paștele în Orheiul Vechi, într-o atmosferă tradițională, cu bucate alese după rețete din străbuni păstrate cu sfințenie.
Admiră gospodăriile țărănești pictate în albastru, peșterile săpate de călugări în stâncile calcaroase și vizitează Mănăstirea Churchi. Fă un tur al galeriilor și degustă cele mai bune vinuri basarabene la Cricova, cel mai faimos oraș vinicol subteran din Republica Moldova. Continuă vacanța în Basarabia cu un tur prin Chișinău. Capitala Republicii Moldova este un oraș verde, plăcut, cele mai cunoscute atracții fiind: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Parcul Catedralei, Parcul Ștefan cel Mare, Aleea Scriitorilor.
Pentru a petrece sărbători pascale de poveste îți recomandăm călduros programele Senior Voyage, de la Christian Tour, cu prețuri pentru toate buzunarele și atracții pentru toate gusturile. Detalii AICI.
Autor: Loredana Ciubuc