Vama Veche, Constanta, Romania

Vara asta ne bronzăm… românește!

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » Vara asta ne bronzăm… românește!

Călătorește în partea sud-estică a României, pe litoralul românesc, acolo unde păsări migratoare își fac cuib și pescărușii se înfruptă din bogăția Mării Negre… Litoralul românesc este binecuvântat cu zile însorite, ape calde cu valuri înspumate și plaje întinse de nisip, la care se adaugă mulțimea de vestigii romane, bizantine și grecești. Vara asta ne bronzăm… românește!

Vama Veche, Constanta, Romania

Ce stațiune poți alege?

Cea mai întinsă și cu cele mai multe spații de cazare este Mamaia, cu o plajă lată de 250 m și lungă de 8 km. Mai la sud găsești stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud care sunt și orașe, Costinești – considerată stațiunea tinerilor, apoi șirul celor 6 stațiuni de la Comorova, anume „Olimp”, „Neptun”, „Jupiter”, „Cap Aurora”, „Venus” și „Saturn”, botezate după planetele sistemului solar și zeii romani. În apropierea graniței cu Bulgaria vei descoperi satele și stațiunile 2 Mai și Vama Veche, căutată în special la începutul sezonului estival, de tinerii dornici să se distreze din zori și până în noapte.

Cazinoul din Constanta, Marea Neagra, Romania

Cazinoul din Constanta, Marea Neagra, Romania

De ce să alegi litoralul din România?

Găsești prețuri pentru toate buzunarele. De la golful Musura, la vărsarea fluviului Dunărea în mare prin Delta Dunării, și până la granița cu Bulgaria, vei găsi stațiuni primitoare, cu hoteluri, restaurante și terase, de la cele mai modeste la cele mai luxoase.

Ajungi la mare cu orice mijloc de transport. Nu ți-ai ales o vacanță pentru că nu ai mult timp la dispoziție, iar distanța pe care ar trebui să o parcurgi e prea mare? Ei bine, drumul spre Marea Neagră poate fi mai scurt sau mai lung din orice colț al României, în funcție de ce mijloc de transport alegi – avion, tren, autocar sau mașina personală.

Plaja, Neptun, Romania

Plaja, Neptun, Romania

Atracții pentru tineri, familii, copii și vârstnici. Țărmul Mării Negre îți oferă o gamă variată de opţiuni, cu renumite stațiuni de cură heliomarină (Mamaia, Mangalia, Saturn, Jupiter – Cap Aurora, Venus, Neptun), de cură balneară (Techirghiol, Eforie Nord, Eforie Sud, Mangalia), cu orașe de vacanță pentru copii (Navodari) și tineret (Costinești, Vama Veche, 2 Mai), cu vestigii ale orașelor antice (Tomis, Callatis, Histria).

Distanțe mici între stațiuni. Cu ce te ajută asta? E simplu. Te poți plimba în fiecare zi a sejurului în alte stațiuni, unde poți descoperi atracții sau distracții diferite. De exemplu, după ce faci 2-3 ore plajă în Eforie Nord, poți merge în parcul de distracții Aqua Magic din Mamaia, iar apoi te poți întoarce la timp pentru a servi cina la hotel și a te plimba pe faleză.

Aqua Magic, Mamaia, Romania

Aqua Magic, Mamaia, Romania

Clima și plaja. Temperaturile sunt plăcute pe întreg sezonul estival, creând oportunități pentru înot, navigație și windsurfing. Plajele au nisipul fin, mineral (aluviuni dunărene) și cochilifer, iar apa mării are o salinitate redusă, permițând practicarea sporturilor subacvatice și nautice. În Marea Neagră nu există maree, aşa că te vei putea bucura de bălăceală sau vei putea înota mai ceva ca un peștișor, fără teamă. De cele mai multe ori asociem plaja și marea cu apusurile, însă plajele românești sunt orientate spre est, permițându-ne să surprindem răsăritul de soare.

Ruine, Histria, Constanta, Romania

Ruine, Histria, Constanta, Romania

Acţiunea curativă a apei Mării Negre. Prin salinitatea şi varietatea sărurilor minerale (sodiu, clor, iod, brom, magneziu) pe care le conţine, însoţită de un regim dinamic specific, ea joacă un rol important în balneoterapie. În ceea ce priveşte temperatura apei, aceasta este mult mai ridicată decât a altor mări şi oceane, prezentând în raport cu atmosfera ambiantă, o constanță termică.

Anul acesta convinge-te că există în România ceva pentru toate gusturile și buzunarele. Pentru un bronz românesc de excepție îți recomandăm ofertele speciale Christian Tour. Mai multe detalii, AICI.

Autor: Loredana Ciubuc