West Lake, Hangzhou, China

Revelion pe tărâmuri chinezești: Shanghai – Suzhou – Hangzhou

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Alte tari » Revelion pe tărâmuri chinezești: Shanghai – Suzhou – Hangzhou
West Lake, Hangzhou, China

West Lake, Hangzhou, China

Suntem în luna lui Moș Crăciun, iar planurile pentru petrecerea sărbătorilor au intrat pe ultima sută pe metri. Unii au fost mai harnici și au ales din timp cum vor încheia 2016 și cum vor păși în următorul, dar cu siguranță există și excepții… Dacă nu ai ales unde îți vei petrece Anul Nou și cauți ceva cu adevărat inedit, echipa Christian Tour îți propune un itinerariu fabulos: Shan Shanghai – Suzhou – Hangzhou.

Lasă-te fascinat de cel mai modern oraș din China – Shanghai. Descoperă-i misterele, plimbându-te pe străzile pline de freamăt, într-o eternă schimbare. Aventurează-te pe celebrul Bund, bulevard încadrat de clădiri somptuoase în stiluri diferite, un simbol arhitectural ce emană forţă şi grandoare, prin palatele sale ocupate de consulate, bănci, hoteluri şi instituţii publice.

Mergi la o plimbare de-a lungul fluviului Huangpu și apoi dă o raită prin vibrantul cartier Pudong, aflat pe malul râului Huangpu. „Zgârie-norii” care veghează asupra cartierului, îți vor spune că cerul este limita: Turnul Perla Orientului, clădirea Jin Mao (Centrul Financiar-Comercial din Shanghai) și Shanghai Tower.

Cartier Pudong, Shanghai, China

Cartier Pudong, Shanghai, China

Explorează apoi artera Nanjing Road, cu o lungime de 5,5 km, mereu înțesată de lume, cu multe mall-uri ce se înghesuie pe verticală, afişând vitrine extravagante. Maratonul de shopping nu se încheie pentru că urmează Xintiandi, o atracție turistică urbană din centrul Shanghai-ului foarte cunoscută în China.

În drum spre Suzhou vizitează vechiul oraș pe apă Zhouzhuang. Este cel mai popular, dezvoltat și comercializat oraș pe apă din China, un loc turistic foarte popular. Orașul este construit pe canale, iazuri și lacuri. Ceea ce îl face special sunt vechile clădiri și poduri, plimbările cu barca pe canale și articolele de artizanat specifice zonei.

Un alt obiectiv al itinerariului pe care ți-l propunem este Suzhou, supranumit Veneția Orientului. Și-a căpătat acest renume pentru că peste 40% din suprafața orașului este acoperită de apă, fiind amplasat în delta fluviului Yangtze. Orașul se remarcă prin podurile din piatră construite peste rețeaua de canale și prin pagodele şi grădinile construite în vremea dinastiilor Ming şi Qing.

Gradina, Suzhou, China

Gradina, Suzhou, China

Îți recomandăm să explorezi Grădina Wangshiyuan (Maestrul Reţelelor), un loc în care aranjarea pavilioanelor, a dumbrăvilor cu bambus și a locurilor de odihnă lângă apă este un exercițiu de armonie cu natura. Continuă cu un tur al orașul pe apă Luzhi, Lacul Jinji, Ligongdi și Yuanrong Time Square.

Un obiectiv la fel de interesant pe care îl poți include în itinerariul tău este orașul Hangzhou, o îmbinare de vechi și nou, relicve istorice, grădini și clădiri moderne. Se presupune că acest oraș ar fi fost vizitat inclusiv de renumitul negustor venețian Marco Polo, pe la începutul secolului al 13-lea d.Hr., consemnându-l în jurnalul său de călătorie, drept unul dintre cele mai mărețe orașe din lume.

Convinge-te singur de măreția tărâmurilor chinezești, achiziționând oferta Christian Tour – Revelion circuit China, Shanghai – 2017, de la 895 euro.

Autor: Loredana Ciubuc