Terasele de la Pamukkale, Hierapolis

Revelion de cinci stele în Kusadasi

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Turcia » Revelion de cinci stele în Kusadasi
Terasele de calcar din Pamukkale, panorama

Terasele de calcar din Pamukkale, panorama

Petrece un Revelion de cinci stele în Kusadasi și explorează câteva din comorile uimitoare ale Turciei: Edirne, Canakkale, Bergama, Troia, Pamukkale, Efes. Iată ce poți admira urmând acest traseu fabulos!

Oprește-te în Edirne, renumit pentru numeroasele moschee, domuri și minarete și ruinele antice ale palatului sultanilor otomani. Cel mai important vestigiu este Moscheea Selimiye, construita în 1575. Purtând numele sultanului acelor vremuri, Selim al II-lea, moscheea are cele mai mari minarete din Turcia și o cupolă mult mai mare decât a Catedralei Sfânta Sofia din Istanbul. Mai poți vizita Muzeul de Sănătate al Universității Trakya Külliye Baiazid al II-lea, „Palatul Imperiului” – construit în timpul domniei lui Murad al II-lea.

Poposește apoi în provincia Canakkale, pentru a primi o nouă porție de istorie mitologică grecească de această dată. Explorează renumita cetate descrisă în Iliada și Odissea, poemele epice ale lui Homer – Troia.

În Bergama, explorează siturile orașului antic Pergam, citat în cartea Apocalipsei ca fiind una dintre cele șapte biserici din Asia. Biblioteca din Pergam, situată pe Acropole, număra 200.000 volume, dăruite mai târziu Cleopatrei de către Marcus Antonius, ca dar de nuntă. Mai poți admira Sanctuarul lui Asclepios și „Basilica Roșie” sau Templul zeiței egiptene Isis și/ sau Serapis. Se spune că aici adoratorii zeiței Serapis l-au ars de viu pe Sfântul Arhiepiscop Antipa, în interiorul unui taur în flăcări. Clădirea principală a Basilicii Roșii adăpostește una dintre cele Șapte Biserici ale Apocalipsei.

Terasele de calcar din Pamukkale

Terasele de calcar din Pamukkale

În Pamukkale vei putea admira vestigiile anticului Hierapolis sau „Orașul sacru”, întemeiat de zeul Apollo: Teatrul, Biserica Bizantină, Martiriul Sf. Filip, Drumul de marmură, Templele, Necropolele, Poartă Bizantină și Arcul lui Domitian. Însă ceea ce te va uimi cu adevărat vor fi renumitele terase de calcar din Pamukkale și Piscina Cleopatrei, unde apa atât de limpede lasă să se vadă coloanele de marmură. Izvoarele de la Pamukkale, prezentate sub forma unor terase albe, mari și vălurite sunt presărate din loc în loc cu ochiuri de apă care reflectă cerul, creând astfel cele mai frumoase piscine naturale din lume. Turcii consideră Pamukkale sau “castelul de bumbac”, drept a 8-a minune a lumii.

Fă o excursie la Efes, cel mai bine conservat sit antic din cultura și civilizația elenă și romană. Vei avea ce vedea: Templul lui Adrian, Odeonul, Teatrul cel Mare, Biblioteca lui Celsus, Fântâna lui Traian, în toată splendoarea ei și Templul Zeiței Artemis, una dintre minunile lumii antice. Admiră Biserica Sf. Ioan și fă musai o vizită la casa în care Sfânta Fecioară Maria și-a trăit ultimii ani din viață.

Ajuns în Kusadasi, nu rata o drumeție pe Insula Porumbelului și explorarea ruinele unui castel bizantin, de unde poți admira cele mai superbe panorame cu stațiunea.

Moscheea Selimiye, Edirne, Turcia

Moscheea Selimiye, Edirne, Turcia

Calul Troian, Canakkale, Turcia

Calul Troian, Canakkale, Turcia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Loredana Ciubuc