Templul Parthenon din Complexul Acropolis, Atena, Grecia

Revelion cu esențe mitologice la Atena

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Revelion cu esențe mitologice la Atena
Templul Parthenon din Complexul Acropolis, Atena, Grecia

Templul Parthenon din Complexul Acropolis, Atena, Grecia

Pentru că este începutul lui decembrie și mai ai puțin timp să-ți alegi unde te va prinde 2017, acasă sau într-o vacanță de pomină, venim în ajutorul tău propunându-ți un itinerariu fabulos: Salonic – Meteora – Atena – Micene – Nafplio – Corint  – Cap Sounion  – Valea Tembi. Bucură-te de acest traseu cu esențe mitologice, alegând circuitul, Revelion în Orașul Zeiței – Atena 2017!

În Salonic, vei admira cele mai interesante obiective turistice, printr-un tur panoramic al orașului:  Biserica Sf. Dumitru, zidurile Cetății Salonicului, Arcul lui Galeriu, Rotonda, Bulevardul Egnatia și Turnul Alb – simbolul orașului.

Călătoria continuă spre Kalambaka și are ca punct de oprire una din mânăstirile complexului Meteora, fenomen arhitectural unic în Europa. Vei avea ocazia să imortalizezi imaginea incredibilă a mânăstirilor „suspendate între cer și pământ”.

Vei fi captivat de frumusețea capitalei Greciei, Atena, într-un tur panoramic de oraș în care vei admira complexul ACROPOLE, Dealul Likavetus, Palatul Parlamentului, Piața Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca și Piața Omonia.

Îți recomandăm vizitarea detaliată a complexului ACROPOLE și excursie în Peloponez. Poposește apoi la ruinele cetății Micene (cea mai veche civilizație greacă), un veritabil centru administrativ care domina o mare parte din Grecia de Sud, în perioada domniei lui Agamemnon, conducătorul suprem al armatei grecești.

Excursia continuă cu Napfalio, unul dintre cele mai frumoase orașe grecești, prima capitală a noului stat grec între 1823 – 1834, iar apoi vei putea admira Canalul Corint, care unește mările Egee și Ionică.

Întâmpină Anul Nou alături de atenienii și turiștii care se adună în Piața Syntagma, într-o atmosferă de sărbătoare, muzică și focuri de artificii. La mulți ani, 2017!

După o noapte de pomină, te poți relaxa plimbându-te prin Parcul Central din Atena. Urcă cu telefericul pe Muntele Likavetus pentru a imortaliza panorame spectaculoase. După-amiază, îți propunem o excursie la Cap Sounion la Templul lui Poseidon, unde vei admira cel mai frumos apus de soare din Grecia.

Următoarea destinație este Termopile. Traversează Valea Tembi și oprește-te la Schitul Sf. Paraschiva, un loc de destindere și rugăciune. Într-o biserică mică și răcoroasă, săpată în piatră sunt  adăpostite icoana și moaștele Sfintei Mucenițe Paraskevi. În apropiere se află “Izvorul Afroditei”, unde se spune că frumoasa zeiță s-a spălat pe față și a devenit și mai frumoasă.

Circuitul se încheie cu un scurt tur al capitalei Bulgariei, Sofia, cu oprire la impunătoarea Catedrală Alexander Nevsky.

De Revelion, alege să petreci în stil grecesc. Vezi oferta detaliată AICI!

Autor: Loredana Ciubuc