Iti surade ideea unei vacante in Egipt? Iata ce trebuie sa stii inainte de a pasi pe taramul faraonilor

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Egipt » Iti surade ideea unei vacante in Egipt? Iata ce trebuie sa stii inainte de a pasi pe taramul faraonilor

Dintre locurile in care merita sa ajungi macar o data in viata, am putea spune ca Egiptul este cap de lista. Sau, cel putin, se incadreaza cu usurinta intr-un top 5 al celor mai notabile destinatii pe care orice turist pasionat cu adevarat de calatorii ar trebui sa le puncteze pe harta sa. Reprezentand una dintre marile culturi si civilizatii ale lumii, taramul faraonilor fascineaza omenirea de mii de ani prin istoria sa cu totul si cu totul deosebita, alaturi de numeroasele temple si monumente legendare – devenite in zilele noastre veritabile obiective turistice, facand farmecul unei vacante in Egipt.

Misterioasele piramide de langa Cairo vegheate de Sfinx, templele faraonilor din Valea Regilor, Manastirea Sfanta Ecaterina de la poalele Muntelui Sinai sunt doar cateva dintre atractiile unei vacante in Egipt. La acestea se adauga, bineinteles, insoritele statiuni Hurghada si Sharm el Sheikh, scaldate de apele limpezi ale Marii Rosii, bucataria savuroasa, precum si confortul absolut al unui astfel de sejur cu cazare in regim all inclusive, intr-un hotel de 5 stele. Astfel, ideea unei vacante in Egipt poate reprezenta biletul tau catre o adevarata oaza de relaxare, dar in acelasi timp si o incursiune culturala care se va transforma intr-o poveste plina de pitoresc si aventura!

Spre exemplu, dupa o zi relaxanta petrecuta la piscina hotelului sau pe plaja din apropierea acestuia, te poti aventura intr-o excursie optionala, satisfacandu-ti totodata si setea de cunoastere, nu doar nevoia de relaxare. Suna bine, nu? Asadar, daca planuiesti o vacanta in Egipt, iata ce trebuie sa stii inainte de a pasi pe taramul faraonilor:

Nu este recomandat sa mergi in Egipt pe cont propriu

Probabil ai auzit deja ca aceasta tara nu este tocmai cea mai sigura pentru a porni intr-o calatorie de unul singur. Multe sunt doar idei preconcepute, care sigur vor fi spulberate dupa ce vei fi experimentat o vacanta in Egipt. Totusi, sfatul nostru este sa calatoresti alaturi de o agentie de turism profesionista pentru a fi 100% sigur ca sejurul tau va fi lipsit de surprizele neplacute pe care ai putea sa le intampini daca mergi pe cont propriu.

Cand este cea mai potrivita perioada sa pleci in Egipt, care sunt cele mai sigure destinatii din aceasta tara, precum si cele mai bune optiuni de cazare – de toate aceste detalii se ocupa specialistii Christian Tour, oferindu-ti consultanta turistica atat inaintea achizitionarii pachetului de vacanta, cat si pe durata acesteia.

Cele mai linistite sejururi sunt cele in Hurghada si Sharm El Sheikh

Nu intamplator, acestea sunt cele mai cautate egiptene din oferta Christian Tour. De ce? Iata principalele motive: inalte standarde hoteliere, servicii de top pentru cele mai rafinate gusturi, resorturi de lux, plaje cu nisip fin si ape limpezi, posibilitatea de a practica sporturi acvatice (snorkeling, windsurfing, scufundari) etc. Aceste statiuni sunt ideale pentru si pentru un sejur in mijlocul verii, dar si pentru o vacanta in extrasezon.

Preturi convenabile! Dolarul american este foarte apreciat

Cele mai reusite vacante in Egipt se termina intotdeauna cu o sesiune de shopping pentru intreaga familie. De asemenea, mancarea este foarte ieftina. Spre exemplu, o masa copioasa te poate costa aproximativ 5$, adica echivalentul a 90 de lire egiptene (1$ = 18 lire, cu aproximatie).

Nu-ti uita pasaportul acasa! Vei avea nevoie de el pentru a calatori in Egipt

In plus, vei avea nevoie de viza, iar pasaportul trebuie sa fie valabil minimum 6 luni de la data sosirii in Egipt. Toate aceste detalii, insa, iti vor fi explicate de un consultant Christian Tour, astfel incat sejurul tau sa decurga perfect. Asadar, fa-ti bagajele si porneste intr-o calatorie unica!

Verifica AICI oferta Christian Tour in Egipt!