Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca planuiesti un pelerinaj in Israel

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca planuiesti un pelerinaj in Israel

Un pelerinaj este o adevarata calatorie pentru suflet. Iar dintre toate destinatiile potrivite pentru acest tip de deplasari, Israelul – cunoscut si drept Tara Sfanta sau „Tara iubirii fara sfarsit” – este un loc care merita vizitat cel putin o data in viata. Indiferent de varsta sau statut, niciodata nu este prea tarziu sa pornesti intr-un pelerinaj ca acesta, care cu siguranta te va uimi si emotiona deopotriva. Orice crestin adevarat ar trebui sa porneasca intr-un pelerinaj care sa-i ofere o experienta ce ii va bucura sufletul si ii va limpezi mintea, in urma careia se va intoarce acasa mult mai linistit si cu un sentiment al implinirii pe care nicio alta excursie nu ti-l poate oferi.

Asadar, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca planuiesti un pelerinaj in Israel:

1. Tinuta

Pentru ca un pelerinaj presupune un regim special de calatorie, trebuie sa te gandesti, in primul rand, la garderoba. Astfel, deoarece vei vizita numeroase locuri sfinte, sunt recomandate hainele simple, comode si decente. Chiar daca in perioada aprilie-octombrie clima din Israel este foarte calda si uscata, trebuie sa ai haine lungi la tine. Spre exemplu, intrarea la obiectivele turistice in cadrul unui pelerinaj ca acesta este interzisa barbatilor care poarta pantaloni scurti sau femeilor cu rochii scurte si fara maneci. De asemenea, e nevoie ca persoanele de sex feminin sa-si acopere capul atunci cand viziteaza locurile sfinte, deci asigura-te ca ai pus in bagajul tau si un batic sau o esarfa.

2. Limba

Israelul are doua limbi oficiale: ebraica si araba. Desi aceste doua limbi sunt dificil de inteles pentru un turist roman, nu ai de ce sa-ti faci griji, deoarece majoritatea informatiilor de care ai nevoie pe durata pelerinajului iti vor fi oferite in limba engleza (harti, ghiduri turistice, meniuri de restaurant, indicatoare de circulatie etc.). Mai mult decat atat, in bazarurile pe care nu ai cum sa le ratezi pe parcursul vizitei tale in Israel, vei auzi frecvent vorbindu-se limba romana.

3. Moneda locala

Moneda locala in Israel este shekelul. Schimbul valutar se face la orice banca din aceasta tara. De asemenea, se accepta si plata in dolari, euro sau chiar lei.

4. Zile lucratoare

Un alt lucru pe care trebuie sa-l stii inainte de a porni intr-un pelerinaj in Tara Sfanta este faptul ca, spre deosebire de restul tarilor, aici weekend-ul inseamna vineri si sambata, iar saptamana tine de duminica pana joi (zile lucratoare). Astfel, vinerea majoritatea magazinelor au program de lucru scurt, odata cu apusul soarelui incepand Sabatul Evreiesc, care tine pana la apusul soarelui din ziua urmatoare. Acest rastimp este dedicat odihnei si rugaciunii.

5. Mancarea

Majoritatea restaurantelor din Israel servesc mancare traditionala, cum ar fi humus (facut din naut), tahini, falafel si lipie. Exista insa si restaurante cu specific occidental, special pentru turisti.

6. Suveniruri

Bineinteles ca nu te poti intoarce dintr-un pelerinaj in Tara Sfanta fara suveniruri! Iti recomandam sa le cumperi din Bethleem, in drum spre Biserica Nasterii Domnului.

7. Locuri sfinte

Nu in ultimul rand, iata care sunt obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi in cadrul unui pelerinaj in Israel: Drumul Crucii(Cetatea Sfanta, Biserica Sfintei Invieri, Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce), Biserica Sfantului Mormant, Biserica Mormantului Maicii Domnului, Zidul Plangerii, Biserica Nativitatii din Betleem, Manastirea Hozeva, Raul Iordan, Manastirea Sfantul Proroc Ilie etc.

Dacă vrei sa te bucuri de un pelerinaj in Tara Sfanta, verifica AICI oferta Christian Tour.