Vacanta in insulele grecesti

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Vacanta in insulele grecesti

Când soarele a pus stăpânire pe oraş, trebuie să evadezi la umbra unei şezlong pe o plajă liniştită, cu briză plăcută. Mmm… ar fi bun şi un cocktail, ceva răsfăţ la spa. Apusurile sunt de-a dreptul incendiare, nopţile ritmate şi preţurile pentru toate buzunarele!

Zakynthos, paradisul din Marea Ionică

Grotele albastre, golfurile, plaja cu epava unui vapor (Navagio) fac parte din farmecul insulei greceşti. De pe plaja Lake Candle pleci cu Glass bottom-ul (barca care îţi arată peştişorii jucăuşi din apă) într-o excursie către Peştera Albastră, unde, dacă introduci mâna în mare, capătă o nuanţă turcoaz. Capitala Zante te aşteaptă cu cea mai bună nuga cu migdale, iar în Laganas, Taverna Beach Point îţi oferă binocluri pentru a surprinde broscuţele ţestoase Caretta-Caretta.

Rethymno, micuţa Veneţie a Greciei

Să începi cu peşterile, cu plajele sau cu munţiii şi cheile? Toate îţi fac cu ochiul. Locuitorii Cretei vor deveni prietenii tăi. Îţi vor oferi un pahar de “tsikoudia” (must) şi te vor invita în casa lor, respectând tradiţia impusă de Zeus, zeul ospitalităţii în Antichitate. Vara, pentru o perioadă scurtă Rethymno se transformă într-un oraş medieval veneţian şi găzduieşte muzicieni de clasă mondială. Muzică folk creatană, flamenco, poveştile, cinematograful şi artele grafice dau culoare şi viaţă locului. Plaja Preveli te va fermeca cu peisajul natural minunat, dominat de un râu care curge în mare, înconjurat de zeci de palmieri.

Santorini – explozie de culori la apus

Din toate colţurile globului îi vin vizitatori pentru a testa experienţa mediteraneană şi bunătăţile locale, pregătite cu drag în taverne şi restaurante. Nu poţi rezista fructelor de mare aduse chiar din Marea Egee, roşiilor umplute, te delectezi cu mousaka şi chifteluţe, toate udate cu vinuri alese.

Pentru că adori soarele, coastele din sudul şi estul insulei îţi oferă plaje întinse cu nisip negru cocktail-baruri şi centre acvatice sportive. Apusurile de soare, privite de pe calderă, se spune că sunt printre cele mai frumoase din lume – o explozie de culoare! Orizontul se luminează, faleza capătă nuanţe de roz si purpuriu, marea şi cerul par că se aprind şi devin aur lichid.

Corfu, bucurii pentru cei mici şi cei mari

O atracţie atât pentru copii, cât şi pentru părinţi este Kalypso Star – o barcă cu fund de sticlă care se pleacă în fiecare oră din Vechiul Port Corfu şi călătoreşte în jurul insulei Vidos, unde puteţi vedea lumea subacvatică şi leii de mare jucăuşi în timpul antrenamentelor din mare.

Profită acum de ofertele Happy Hour Discount pentru Creta cu preţuri de la 322 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune la hotel de trei stele, asistenţă turistică. Şi pentru Santorini există Happy Hour Discount, iar tarifele pornesc de la 543 Euro/pers. pentru un sejur la hotel de trei stele plus si mic dejun. In plus, ai reducere de 50% la taxele de aeroport. Detalii pe www.christiantour.ro

De Steluţa Năstase