Fira și Oia – plimbare prin cele mai importante orașe din Insula Îndrăgostiților

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Fira și Oia – plimbare prin cele mai importante orașe din Insula Îndrăgostiților

Santorini, insula din Grecia cunoscută și drept Insula Îndrăgostiților, te va captiva cu apele de un turcoaz impecbil, plajele atipice, străzile înguste de printre căsuțele pastelate și explozia cromatică a unui apus cum rar întâlnești. Romantismul roiește în spiritul vulcanic și pasional al grecilor, sub cerul celor mai importante două orașe din insulă: Fira și Oia.

Fira, capitala insulei

Casele dichisite în alb și împodobite cu rame și uși albastre, cu acoperișuri turcoaz, asortate Mării Egee, risipite pe piscuri mai înalte și mai scunde sunt esența capitalei moderne Fira. În timpul verii, străzile zumzăie agitate cu turiști care se plimbă din magazin în magazin, din cafenea în restaurant, iar nopțile vibrează în cluburile ticsite cu oaspeți. Pentru câteva momente de liniște, poți evada din centrul orașului și te poți retrage într-unul din locurile relaxante de la periferii. Nu rata nici Athinios, portul viu din care pornesc periodic nave încărcate cu turiști.

Orășelul este cocoțat pe o stâncă, la 260 de metri înălțime și oferă un peisaj panoramic de invidiat asupra vulcanului scufundat. În afară de numărul mare de taverne și restaurante, ajungs în inima insulei Santorini, nu trebuie să ratezi nici Piața Theotokopoulou, principala piață și punctul de întâlnire al tuturor localnicilor.

Oia te încântă prin detaliile artistice

Oia este considerată capitala artistică a Insulei Îndrăgostiților: un portret imaculat al frumuseții naturale, cu o panoramă de invidiat spre vulcanii Palia și Nea Kameni. Orașul construit cu o arhitectură tradițională este locul unde vei găsi cele mai multe biserici, răspândite din loc în loc și bătând zgomos din clopotele ascunse sub acoperișuri albastre.

În afara elementelor tipice tuturor orășelelor din Santorini, a freneziei de culor și a unui apus demn de poemele eminesciene, aici vei și câteva elemente care te vor fascina și te vor convinge de ingenuozitatea poporului grec. Casele sunt construite una deasupra celeilalte, într-un stil total original, iar curtea uneia dintre ele este acoperișul alteia. Nu rata nici Muzeul Maritim sau nenumăratele galerii de artă plastică, care aduc foarte mulți turiști curioși să afle câte ceva din istoria insulei Santorini.

Oferta Christian Tour

Fă o vacanță în Santorini – Paradisul Îndrăgostiților la prețuri începând de la 353 €/pers, pentru luna septembrie și începând de la 383 €/pers. pentru luna august. Poți beneficia de transport cu avionul, cursă charter, te poți caza 7 nopți la hotel Estia, de trei stele, cu mic dejun tip bufet și cei avea la dispoziție și asistență turistică. Detalii aici.

De Teodora Lozan