Aquaparcuri si atractii pentru familii in Bulgaria

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Bulgaria » Aquaparcuri si atractii pentru familii in Bulgaria

Râul Sălbatic, toboganele cu înălţimi ameţitoare, piscinele cu dragoni şi cele mai prietenoase plaje satisfac capriciiile copiilor, iar pentru tine frumoasele resorturi bulgăreşti s-au pregătit cu râuri leneşe şi masaje pe malul mării.

Aquapark-uri în Sunny Beach


Este combinaţia magică a muntelui cu marea, a oraşului antic Nessebar şi a parcurilor interioare care îndeamnă la distracţie. Plajele cu nisip fin şi moale sunt tivite de frumoasele dune care vă îmbie să jucaţi „de-a v-aţi ascunselea“, iar apa deloc adâncă vă cheamă să profitaţi de valurile jucăuşe. Dar cea mai fascinantă este mini-croaziera în Golful lui Robinson Crusoe, unde vă aşteaptă îndrăgitul persoanj şi prietenul său Vineri. Sunt tare distractivi şi au pregătit jocuri pentru toată familia precum şi un prânz savuros cu peşte. Staţiunea este numită şi “Children Beach”, datorită condiţiilor deosebite de distracţie şi îngrijire a copiilor. În afară de factorii naturali precum climat blând, aer curat, veţi găsi piscine pentru copii, grădiniţe, aquaparcuri, locuri de joacă şi restaurante cu meniuri speciale pentru cei mici. Când toată familia vrea să se răcorească, planificaţi o ieşire la Aquapark-ul cu 13 piscine diferite şi tobogane buclucaşe sau la Aqua Paradise din Nessebar – un imperiu cu numeroase castele şi labirinte acvatice.


Petreceri cu piraţi în Nisipurile de aur


Ai spune că este similară cu Sunny Beach, dar îi lipseşte zgomotul şi aglomeraţia. Copiii vor fi încântaţi de restaurantele tematice din Nisipurile de Aur, în special de Cocktail Bar Paris aflat pe terasa unui mini Turn Eiffel şi de restaurantul Visurile de Aur, construit într-un galion vechi. În water-park-ul Aquapolis merită să încercaţi toboganul care imită torentul sau să coborâţi pe Niagara cu o viteză de 50 km/h cu ajutorul inelelor. Cea mai incitantă experienţă de la Aquapolis este toboganul de mare viteză Kamikaze, potrivit pentru cei care vor să se bucure de senzaţii extreme. Petrecerea Piraţilor de pe vasul croazieră este chiar amuzantă pentru copii, au baloane cu apă, jocuri şi bunătăţi: supa de scoici, salata Rubin cu fructe şi bombone sub formă de monede de aur.

 

Grădina Mării din Varna

O combinaţie ciudată, dar atrăgătoare între un oraş- port, bază navală şi staţiune turistică, Varna promite o mini-vacanţă plină de istorie şi de animaţie. Grădina Mării, un parc uriaş, are o ofertă de nerefuzat: planetariul şi complexul de astronomie Copernic, grădina zoologică şi terrariumul cu o parc de plante exotice. Tot aici veţi găsi locuri de joacă pentru copii şi o piscină pe roţi, numai bună pentru bălăceală. Pe seară, cel mai animat loc este Teatrul de Vară, realizat în formă de amfiteatru roman şi îmbrăcat în verdeaţă, unde au loc piese de teatru, precum şi concursul Internaţional de Balet.

O noapte de cazare la Hotelul Lion de patru stele din Sunny Beach costă de la 15 Euro/pers. cu all inclusive, iar la Hotel Dahlia Garden de patru stele din Nisipurile de Aur – de la 23 Euro/pers. cu all inclusive. Detalii pe www.christiantour.ro

De Steluta Nastase