Castelul Cambord din Valea Loarei

Prima pagină » Articole » Castelul Cambord din Valea Loarei

La o aruncătură de băț de Paris, orașul romantismului desăvârșit, poți să adulmeci istoria și magia celor mai frumoase castele de pe valea râului Loire. Printre ele se înalță falnic Castelul Chambord, cel mai mare și mai impunător dintre ele.

 Foto: fanpop.com

Castelul plin de poveste impresionează de cum îl zărești prin arhitectura sa specifică perioadei renașterii franhceze, decorată elegant cu motive gotice și elemente ale renașterii italiene. Inițial, această capodoperă arhitecturală a fost construită de regele Francois I ca o cabană de vânătoare. Cu toate că atunci când te gândești la o cabană de vânătoare îți imaginezi o încapere simplă, din lemn, când vine vorba despre cabanele regilor, lucrurile stau puțin altfel. Nu vei găsi altceva în afară de lux pe fiecare centimetru pătrat.

 Foto: reversespins.com

Fațada sa impresionantă conține 800 de coloane atent sculptate, cu nu mai puțin de 11 tipuri de turnuri diferite, menite să recreeze imaginea Constantinopolului. Nici interiorul nu este mai puțin fastuos. Cele 440 de camere, 365 de șeminee și 84 de scări nu sunt mai puțin uluitoare. Te rătăcești din cameră în cameră, pe holurile late și dichisite, încercând să descoperi cât mai multe lucruri în acest labirint luxos ce pare să nu se mai termine.
Din păcate, castelul a stat mult timp in ruine, până când guvernul francez s-a ocupat de restaurarea sa, devenind acum o importantă atracție turistică, vizitată de iubitorii de istorie și oricine dorește să se piardă în mărcile unei epoci regale.

Oferta Christian Tour

Fă un ciruit al Franței și vizitează castelele de pe Valea Loarei, la prețuri începând de la 439 euro de persoană. Beneficiezi de transport cu autocar cu climatizare, clasif. 2- 4* , 9 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2- 3*, vizitele cuprinse în program, ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu. Detalii aici.

De Teodora Lozan