3 destinaţii numai bune de vizitat în luna decembrie

Prima pagină » Articole » 3 destinaţii numai bune de vizitat în luna decembrie

Cine spune că doar vara trebuie să ne bucurăm de vacanţe? Dacă ai câteva zile libere sau vrei pur şi simplu să te bucuri din plin de răsfăţ, să-ţi faci invidioşi cunoscuţii cu cele mai şmechere selfie-uri sau pur şi simplu să încerci ceva nou, îţi propunem 3 destinaţii numai bune de vizitat în decembrie.

Recele devine cald cu un răsfăţ în Maldive

Sfidează vremea rece şi fugi cum spune o vorbă din popor, “spre ţările calde”. De ce să migreze numai păsările spre continente cu o climă mai blândă, cum e Maldive? Hai şi tu! Ai oferte din care să alegi fie că vrei un sejur exotic sau chiar un pachet de Revelion.

Cele 1190 de insule înconjurate de peste 26 de inele de corali (atoli) si clima tropicală cu o temeperatură medie între 25 – 30 de grade transformă Maldive în destinația ideală pentru friguroşi. Admiră rechinii de recif și peștii tropicali, din nordul atolului Ari și trăiește clipe romantice pornind într-o plimbare cu dhoni – o barcă tradițională, când soarele apune peste ocean. Pe lângă nisipurile albe și moi, apele turcoaz și vietățile exotice, vei găsi oameni simpli, cu origini africane, arabe și asiatice, care își câștigă existența îndeosebi din turism, pescuit și atracții misterioase demne de vizitat.

Crăciun în paşi de vals la Viena

Romantică, boemă, capitală a muzicii, oraşul marilor Mozart, Beethoven și Schubert, dar mai ales al sublimelor valsuri ale lui Strauss, Viena este una dintre destinațiile de vacanță în care vei dori să te reîntorci pentru a trăi experiențe unice. În orice sezon o vei descoperi vei avea senzaţia că te afli pe cea cea mai mare scenă culturală a Europei, însă în decembrie, frumuseţea şi grandoarea ei sunt greu de egalat.

O croazieră pe Dunăre, pe unul din vaporașele care pleacă de lângă Reichsbrucke, un mic popas într-una din fermecătoarele şi tradiţionalele cafenele vieneze, un tur cu o caleașcă Fiaker, pornind din Stephansdom şi o sesiune de shopping în piaţa de Crăciun Rathausplatz vor fi exact ce ai nevoie pentru a trăi un Crăciun în paşi de vals.

Vacanţă în cea mai vestică ţară de pe continent – Portugalia

Ştiai că Portugalia este cea mai veche țară din Europa? Ea a fost fondată în 1139 de Afonso Henriques, care a devenit primul rege al țării. Totodată, Portugalia găzduiește una dintre cele mai vechi universități din Europa, Universitatea din Coimbra, cea mai veche librărie din lume – Betrand şi deţine cel mai lung pod de pe bătrânul continent – Vasco da Gama, cu o lungime de 17 km.

Cea mai vestică țară europeană te va fascina prin istoria mândră și impunătoare transpusă prin obiectivele turistice impresionante, tradițiile și obiceiurile interesante, dar și prin spiritul modern al vieții de aici. Alege un sejur de câteva zile sau chiar un pachet de revelion şi convinge-te că o vacanţă în Portugalia este o experienţa musai de încercat măcar o dată în viaţă.

Autor: Loredana Ciubuc