9 atracții din Africa care merită văzute măcar o dată în viață

Prima pagină » Circuite Adventure » 9 atracții din Africa care merită văzute măcar o dată în viață

Africa Sălbatica – un tărâm de care auzi des, dar pe care încă nu îndrăznești să îl descoperi.  Acest continent deține o frumusețe fără granițe, ce îți va întrece orice imaginație.

Fă-ți curaj și descoperă 9 atracții din Africa care merită văzute măcar o dată în viață!

 

1. Deșertul Namib din Namibia

Incursiune în partea sudică a străvechiului Desert Namib, o fâșie îngustă și lungă care acoperă coasta namibiană. Se impune o vizită la o fortăreață imitând perioada medievală și apărută ca Fata Morgana într-un peisaj semi-arid. Castelul Duwisib a fost construit de un ofițer german, baronul Hans Heinrich von Wolf, ca semn al iubirii sale pentru soția sa, fata vitregă a consulului american de acum două secole. Faceți-vă siesta înaintea unui tur motorizat prin deșert.

Descoperă Africa cu programul Namibia – Aventura unde oceanul intalneste desertul AICI

 

2. Vârful Kilimanjaro

A sosit și ziua cea mare, în care vom face ascensiunea finală până la vârful celui mai înalt munte de pe continent, cu o inaltime de 5.895 m. Este și ultima zi de efort, dar care vine cu o satisfacție uriașă la final.Așadar, ne pregătim de o zi lungă și obositoare și suntem conștienți că vom înfrunta frigul extrem și dificultatea de a respira aerul foarte rarefiat. Ascensiunea, dacă și vremea ne permite, va începe pe la miezul nopții, deoarece la această ora sgorgul și zăpada potențiala sunt încă înghețate, iar scopul nostru este să ajungem la vârf și să coborâm înainte ca stratul superior de zăpadă să devină umed și alunecos.

Poteca urcă în zig-zag și după ce trecem de ghețarul Rebmann, ajungem la Stella Point (5.685 m) pe marginea craterului. Este posibil să ai dificultăți de respirație, din cauza lipsei de oxigen, de aceea, vom face opriri dese, uneori chiar și după doar 10-15 pași. Este important să ne dozăm efortul și să avem determinare chiar dacă ne vine uneori să abandonăm. Pentru că, nu există nicio îndoială că merită cu totul când reușești să pui piciorul în vârf. De la Stella Point continuăm de-a lungul marginii craterului pâna la Varful Uhuru, cel mai înalt punct din Africa, la 5.895 m. Satisfacția de a fi cucerit cel mai înalt vârf al Africii, Kilimanjaro, nu se compară cu nicio altă experiență de până acum, iar privilegiul de a te afla aici, în acest moment, este de nedescris. Nu putem zăbovi prea mult aici, așa că, profită de moment și imortalizează clipa făcând poze cu reușita ta și a echipei cu care ai împărtășit această experiență minunată. Apoi începem coborarea până la Tabara Barafu pentru a ne odihni și a mânca ceva. Apoi este o coborâre continuă până la Tabara Mweka, aflată la 3.106 m, unde avem din nou satisfacția de a respira din nou aerulu bogat oxigenat!Tura de astăzi însumează 19,5 kilometri și este de așteptat sp dureze până la 14 ore. Călătoria de la Tabara Barafu până la Stella Point are o ascensiune de 1.045 de metri și va dura aproximativ cinci până la șase ore, iar drumeția de aici pe marginea craterului până la Varful Uhuru (în plus 210 de metri de urcare) durează încă una până la doua ore.

Turul de coborare de la varf la tabara Mweka, cu o diferenta de nivel considerabila de 2.789 de metri, este de asteptat sa dureze aproximativ cinci pana la sase ore ,excluzand timpul de odihna petrecut la Barafu.

Descopera Africa cu programul 𝐊𝐢𝐥𝐢𝐦𝐚𝐧𝐣𝐚𝐫𝐨-𝐏𝐞 𝐀𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐢𝐬𝐮𝐥 𝐀𝐟𝐫𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐬𝐢 𝐒𝐚𝐟𝐚𝐫𝐢 AICI

 

3. Lacul Manyara din Tanzania

Vom pleca in safari, in Parcul National Lacul Manyara. Aceasta rezervatie este unul dintre cele mai putin cunoscute si probabil mai subestimate rezervatii naturale din Tanzania. Amplasata in valea Marelui Rift, in jurul Lacului Manyara, aceasta rezervatie are o suprafata relativ mai mica (aproximativ 300 km patrati) fata de alte destinatii similare, insa varietatea florei este impresionanta si vei avea ocazia sa admiri nu mai putin de 11 micro-ecosisteme, de la savana la mlastini si la jungle cu vegetatie vesnic verde la stanci vulcanice.

De indata ce intram in zona parcului, ne vor captiva palcurile de arbori exotici, de la mahoni si salcami la vegetatia cu arbusti si ierburi inalte, insa nu va dura mult pana cand vom putea zari si primele ierbivore mari, spectaculoasele girafe, impunatorii bivoli africani si suplele antilope impala. Dar, vom avea ocazia sa ii vedem in plina actiune si pe babuini sau maimutele albastre. Cu putin noroc, ii vom surprinde si pe faimosii lei de aici, care sunt unici prin abilitatea lor de a se catara in arbori.Dupa cateva ore in natura salbatica, ne intoarcem in locul de campare, si ne vom bucura de un apus de soare cum doar savana africana ar putea oferi, un joc de lumini care inunda orizontul, alene, pana la primele licariri de stele pe cer. E momentul sa luam cina si ne pregatim de somn in fundalul sonor fascinant oferit de fauna salbatica a savanei.

Descopera Africa cu programul 𝐀𝐯𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞 – 𝐌𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐌𝐢𝐠𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝐟𝐫𝐢𝐜𝐚, 𝐏𝐥𝐚𝐣𝐚 𝐢𝐧 𝐙𝐚𝐧𝐳𝐢𝐛𝐚𝐫 𝐬𝐢 𝐒𝐚𝐟𝐚𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐓𝐚𝐧𝐳𝐚𝐧𝐢𝐚 AICI.

 

4. Restaurantul The Rock din Zanzibar

In ultimele doua zile ale vacantei din Zanzibar, ne dam timp sa ne bucuram de linistea si culoarea locala a acestei destinatii de vis. Ai timp liber, dupa bunul plac, asa ca tu decizi cum doresti sa-l umpli. Poate ai chef de o zi de explorari culinare, sa iei un pranz perfect la restaurantul The Rock din Zanzibar. Restaurantul se afla pe o bucata de stanca, pe malul oceanului, langa Michamvi Pingwe.

Sau te poti aventura intr-o plimbare cu barca, in larg spre recifele de corali si sa faci scufundari. Apele limpezi adapostesc sute de specii de pesti colorati, corali spectaculosi, broaste testoase si alte vietati marine exotice. Iar daca plajele intinse cu nisip alb te indeamna la relaxare si scaldat in valurile Oceanului Indian, poti petrece toata ziua pe una dintre plajele din zona, poti face snorkeling, in apele de aici fiind recifuri de corali de o frumusete coplesitoare. Oceanul Indian ne racoreste si ne relaxeaza cu aroma sa proaspata, marina, iar peisajul se va intipari in retina pentru amintiri de neuitat.

Descopera Africa cu programul 𝐄𝐱𝐜𝐮𝐫𝐬𝐢𝐞 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞 – 𝐒𝐚𝐟𝐚𝐫𝐢 𝐓𝐚𝐧𝐳𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐬𝐢 𝐏𝐥𝐚𝐣𝐚 𝐙𝐚𝐧𝐳𝐢𝐛𝐚𝐫 AICI.

 

5. Parcul National Isalo din Madagascar

Parcul National Isalo, cu suprafata de 815 km² cu peisaje carstice care au fost erodate de vant si ploaie. In functie de nivelul dvs de rezistenta, vom face drumetii si vom vizita unele atractii populare.Dupa-amiaza, vom vizita doua atractii majore in afara parcului, La Reine de l’Isalo (regina Isalo) care este o statuie din piatra si La Fenetre de l’Isalo (Fereastra Isalo), care este un loc popular pentru peisajele frumoase si apusuri spectaculoase.

Descopera Africa cu programul 𝐌𝐚𝐝𝐚𝐠𝐚𝐬𝐜𝐚𝐫 – 𝐀𝐯𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐢𝐧 𝐓𝐚𝐫𝐚 𝐋𝐞𝐦𝐮𝐫𝐢𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 AICI.

 

6. Parcul National Tsavo din Kenya

De dimineata devreme, mergem in safari, apoi pornim catre Parcul National Tsavo Vest, unde ajungem chiar inainte de pranz. Mancam la Ngulia Safari Lodge si ne bucuram din plin de aromele locale, apoi mergem din nou pe urma animalelor minunate ale Africii. Vom vedea elefanti, bivoli, struti, gazele, impala, girafe, zebre, cat si pradatori mari. De asemenea, vom vizita Sanctuarul Rinocerului inainte de a reveni la cazare pentru cina si odihna.

Descopera Africa cu programul 𝐄𝐱𝐜𝐮𝐫𝐬𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐊𝐞𝐧𝐲𝐚 – 𝐒𝐚𝐟𝐚𝐫𝐢 𝐬𝐢 𝐩𝐥𝐚𝐣𝐚 AICI.

 

7. Parcul National Serengeti din Tanzania

Dimineata, tabara prinde viata, pentru ca ne pregatim de o zi intrega de safari in Serengeti. Parcul National se intinde pe o suprafata de aproape 15.000 km patrati si este cel mai vechi si, probabil, cel mai mare parc din Tanzania, renumit pentru spectacolul uimitor al migratiei anuale a speciilor de erbivore. Pasunile intinse sunt teritoriul vital al bivolilor, antilopelor gnu, impala, girafelor si elefantilor, rincerilor si, evident, al vanatorilor feroce precum gheparzii, tigrii, panterele si leii .Vom calatori prin diferite habitate, de la zone de savana mai arida pana la campii cu ierburi inalte si balti de apa sau bazine mlastinoase. Pasionatii de viata salbatica si de fotografii pot fi siguri ca aceasta zi le va oferi cadrele perfecte, iar binoclul si camerele foto trebuie sa fie mereu la indemana si pregatite pentru actiune! Pe la amiaza facem o scurta pauza pentru a lua pranzul, la pachet, insa ora si locul nu sunt stabilite de dinainte, doarece depindem de miscarile faunei salbatice din ziua respectiva.

Spre apus de soare, ne vom intoarce in tabara noastra de campare si ne pregatim de un foc de tabara, vom savura cina impreuna si ne racorim cu o bere locala. Cerul instelat, fundalul sonor oferit de fauna salbatica, vastitatea campiilor din jurul nostru genereaza emotii unice pe care nu ai cum sa le simti nicaieri in altundeva.

Descopera Africa cu programul 𝐒𝐞𝐫𝐞𝐧𝐠𝐞𝐭𝐢 – 𝐔𝐢𝐦𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐒𝐚𝐥𝐛𝐚𝐭𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐀𝐟𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐚 AICI.

 

8. Canionul Sesriem din Namibia

Micul dejun foarte devreme dupa care vom face o excursie amutitoare printr-un parc natural care e mandrie nationala in Namibia. Explorarea desertului Namib, cel mai vechi de pe Terra, va prilejuieste intalnirea cu dunele masive de la Sossuvlei, dar si cu nisipul alb de la Deadvlei pe care scheletele arborilor proiecteaza umbre ce provoaca fiori.Apoi, incercati sa cuprindeti cu privirea Canionul Sesriem, alta poarta spre o lume ce pare nepamanteana, rapa naturala sapata cu sarg de raul Tsauchab de-a lungul a, tineti-va bine, milioane de ani.

Descopera Africa cu programul 𝐍𝐚𝐦𝐢𝐛𝐢𝐚-𝐌𝐢𝐧𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐮𝐦𝐢𝐢 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐮𝐦𝐢𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐞 AICI.

 

9. Plaja Nakupenda din Zanzibar

Se pleaca de la hotel intr-o croaziera cu barci traditionale. Se ajunge la insula izolata Nakupenda, care de doua ori pe zi este acoperita de apa ca urmare a mareei. Insula tropicala cu nisip alb si ape cristaline va oferi o experienta inedita pentru turistii de toate varstele, ocazie pentru relaxare si snorkelling. Excursia include gustari, fructe tropicale, bauturi, si un pranz bufet cu preparate traditionale. Turul Insulei Changuu sau Prison Island – ofera posibilitatea de a vedea o multime de testoase, de a invata despre istoria acestor locuri si de a petrece timp liber la plaja.

Mai mult, ai posibilitatea sa faci snorkeling. Insula Chnguu – este numita dupa ruina inchisorii. Insula are in jur de 800 m lungime si 230 m latime in cel mai larg punct. Primul ministru britanic al Zanzibarului, Lloyd Mathews, a cumparat insula in 1893 si a construit acolo un complex de inchisoare. Niciun prizonier nu a fost gazduit vreodata pe insula si, in schimb, a devenit o statie de carantina.

Descopera Africa cu programul 𝐙𝐚𝐧𝐳𝐢𝐛𝐚𝐫 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 – 𝐏𝐥𝐚𝐣𝐚 𝐬𝐢 𝐒𝐚𝐟𝐚𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐎𝐜𝐞𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐚𝐧 AICI.