Vacanță în Bali, bijuteria exotică a Indoneziei

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Exotic » Vacanță în Bali, bijuteria exotică a Indoneziei

Temple hinduse, tradiţii păstrate de mii de ani, frumuseți naturale, spa-uri sofisticate, sporturi extreme, petreceri pe plajă şi festivaluri pline de culoare sunt doar câteva din atracțiile care fac din Bali, bijuteria exotică a Indoneziei, dar și una din cele mai râvnite destinații din lume. Fie că ești în căutarea aventurii, cu rucsacul în spate sau îți permiți plimbări pe iahturi luxoase, Bali poate fi o destinație potrivită pentru orice buget. Accesul în Bali e posibil din orice colţ al lumii cu avionul, aeronavele aterizând sau decolând de pe Aeroportul Ngurah Rai.

Insula Bali este înconjurată la nord de Marea Java, iar la sud de Oceanul Indian și este străbătută de la est la vest de un lanţ muntos. Grație acestei poziționări, când vei ajunge aici te vei bucura de peisaje exotice cu plaje umbrite de palmieri, recifuri de corali şi ape albastre, munţi vulcanici grandioşi şi apusuri nepământeşti.

Arta balineză
Nu rata o excursie în inima culturală a Baliului – Ubud. Aflat în zona centrală a insulei indoneziene, localitatea Ubud este faimoasă pentru arta şi arhitectura sa în întreaga lume. O vizită la Centrul de Artă și Muzeul de pictură din Ubud te va introduce într-o lume fascinantă a formelor și culorilor. Sculptura în piatră și lemn, respectiv pictura, aparțin tradiţiei balinezilor, iar localnicii îşi pun în valoare munca nu doar decorându-și templele şi casele, ci și prin vânzarea obiectelor artistice în magazinele şi galeriile de artă invadate de turişti. Lasă-te impresionat de decorațiunile pe care le vei găsi în oraşul Mas, un centru al artizanatului din lemn și satul Celuk, vestit pentru obiectele din aur şi argint.

Festivaluri cu muzică şi dans
Pentru a vedea adevărata cultură din Bali trebuie să asişti la un festival, aproape pe tot parcursul anului vei descoperi cel puțin unul. Galungan este un festival de 10 zile care are loc odată la 210 zile, cât are calendarul tradiţional, şi sărbătoreşte moartea unui tiran. Nyepi este sărbătoarea Anului Nou Hindus, cunoscută drept Ziua Tăcerii Absolute. În iunie se sărbătoresc spiritele celor morţi, la Festivalul Phi Ta Kon, la Denpasar – Festivalul Artelor care durează o lună, iar în Jimbaran, Maratonul Biznet Bali când sunt organizate curse în care participanţii au probe lungi de înot, ciclism şi alergare. În iulie este Festivalul Zmeielor din Padang Galak, între iulie şi octombrie, în fiecare duminică, sunt curse cu tauri, iar la sfârşitul lui septembrie se desfăşoară controversatele curse cu bizoni.

Nu rata vestitele orezării în terase
Dacă vrei să vezi cum arată o plantație de orez, mergi în vestul Baliului, unde vei descoperi frumoasa regiune Negara. Având plaje de nisip negru, păduri şi plantaţii de orez, cafea, vanilie și cocotieri, Negara este considerată cea mai fertilă zonă a insulei.

Călătorește în Insula Zeilor
Bali și-a căpătat acest renume datorită miilor de temple misterioase aflate în fiecare sat și aliniate în funcție de munte, mare și răsărit, din care enumerăm doar câteva: Pura Puseh – Templul Originilor, Pura Desa – Templul Spiritelor Protectoare, Pura Dalem – Templul Morţilor, Pura Besakih – Templul Mama, singurul unde se poate închina oricine, indiferent de casta socială şi religioasă. Înainte de a intra în temple se trece prin mai multe curţi, cu porţi de lemn sculptate şi turnuri, unde se fac ceremonii şi adunări sau se prepară şi aranjează mâncarea.

Aventură și relaxare
Transformă-ți vacanţa într-o aventură combinând activităţile de aventură, sporturile pe apă sau navigaţia, cu ascensiunile, ciclismul sau motociclismul şi trekking-ul în junglă sau pe munţi. Distrează-te făcând rafting pe râurile Ayung şi Telaga Waja sau surf pe creasta unui val în Uluwatu. Relaxează-te explorând un safari inedit printr-un tur de observare a animalelor și plantelor rare sau plimbându-te pe spatele unui elefant. Parcuri cu adevărat exotice te așteaptă: West Bali National Park, Bali Bird Park, Butterfly Park și Monkey Forest.

Iar dacă preferi rafinamentul și liniștea, poți petrece o vacanță sofisticată, în resort-uri şi hoteluri cu spa-uri de lux, băi cu nămol, tratamente diverse şi masaj balinez tradiţional de relaxare cu uleiuri parfumate. Mâncarea poate fi o altă plăcere pentru tine, fiind picantă şi gustoasă și având la bază orezul, la fel ca în toată Asia. În Bali orezul este prăjit şi servit alături de pui, peşte şi fructe de mare, dar poți servi și mâncare chinezească.

Cum poți ajunge în Bali?
Simplu și fără griji. Achiziționează un sejur cu avionul, cazare 7 nopți, de la 1296 €/persoană. Detalii aici.

NOU! Revelion exotic Bali & Singapore, 1695 €/persoană. Detalii aici.

 

Autor: Loredana Ciubuc