TOP 5 atracții din Insula de Miere, Malta

Prima pagină » Articole » TOP 5 atracții din Insula de Miere, Malta

Ce spui de un sejur într-o destinație turistică de top? Malta face parte dintr-un arhipelag alcătuit din 6 insule, aceasta fiind cea mai mare ca dimensiune. Se remarcă printr-o frumusețe naturală impresionantă, arhitectură cu piatra reprezentativă de culoarea mierii, ape cristaline și golfuri stâncoase. Situată la granița Africii și a Orientului, Malta este încărcată cu 7000 de ani de istorie și cultură, ca un muzeu în aer liber ce abia așteaptă să fie descoperit în cele mai mici detalii.

Mdina  

Mdina este fosta capitală a țării încă de pe vremea romanilor, fiind fondată în urmă cu 4000 de ani. Astăzi orașul cetate este foarte bine conservat, o bijuterie a arhipelagului în adevăratul sens al cuvântului, rafinat, elegant și plin de splendoare. Mai mult decât atât, aceasta a servit ca platou de filmare pentru producții cinematografice de top precum Gladiatorul, Game of Thrones și Troia. Știm că acest aer aristocrat maltez îți va rămâne în suflet încă de la început!

Valletta

Despre Valletta putem spune că este cu adevărat o capodoperă a stilului baroc! Este capitala Maltei și una dintre cele mai bine fortificate locații prezente în Europa. Este înconjurață de ziduri spectaculoase și  bastioane impunătoare. Deși este cea mai mică capitală prezentă într-un stat european, Valleta este un adevărat muzeu în aer liber.

Insula Gozo

Gozo este una dintre cele trei insule principale pe care le deține Malta și cu siguranță este una dintre atracțiile de top datorită stâncii sculptate în cele mai impresionante moduri. Stânca ciupercilor și-a primit numele după povestea de pe vremea cavalerilor ioaniți, prin care ciupercile ce creșteau în zona respectivă te vindecau de orice boală. Nu numai atât, locul este încărcat de un aer primitor și foarte multă spiritualitate. Hai să te bucuri de frumoasele peisaje, apa turcoaz, bucatele tradiționale și să descoperi orașul denumit în cinstea reginei Victoria.

Laguna albastră

Un colț de paradis aflat în Marea Mediterană este gata să fie descoperit. Laguna albastră din Insula Camino este echivalentul unei piscine uriașe și foarte frumoase, inconjurată de stânci calcaroase impunătoare și un număr ridicat de grote folosite de către pirații vremurilor trecute ca refugiu. Aici ai ocazia să te bucuri de apa cristalină, de scufundări și de relaxare într-un cadru de basm.

Plaja Mellieha

Plaja Mellieha este o plaja cu nisip din Malta și este una dintre cele mai frumoase si populare plaje prezente pe insulă. Fiind cea mai mare plaja poți alege locul perfect pentru a te relaxa la soare.

Nu rata una dintre cele mai frumoase experiențe și alege un sejur de poveste în frumoasa insula de culaorea Mierii, Malta. Acum ai 7 nopți cazare și plecare avion din București direct spre paradis! Rezervă AICI!