Serbia- Muntenegru- Croaţia şi Italia prin ochii castigatoarei

Prima pagină » Articole » Serbia- Muntenegru- Croaţia şi Italia prin ochii castigatoarei

Corina Țintilă a fost câștigătoarea premiului juriului la concursul „Peisaje din vacanță” și a primit un voucher de vacanță din partea Christian Tour. Ea a ales să viziteze Serbia, Muntenegru, Croația și Italia. Iată impresiile sale de vacanță.

Îmi este extrem de greu să aleg o imagine realizată pe parcursul circuitului prin: Serbia- Muntenegru- Croaţia şi Italia. Fiecare loc vizitat are frumuseţea lui. Fiecare loc are ceva de oferit. Am ales totuşi să vă arăt imagini din Croaţia, pentru că aici este locul unde se îmbină armonios istoria şi cultura cu cadrele naturale de o frumuseţe rară. Peisajele mereu însorite şi apa de-a dreptul sclipitoare ce pot fi admirate în Croaţia spun totul despre felul în care această ţară îşi răsfaţă vizitatorii.

Iată 5 motive pentru o vizită în Croaţia

1.Dubrovnik : unde marea sărută o cetate este un oraş care ni s-a arătat şi de acesată dată magic, cu aceleaşi privelişti senzaţionale şi aceleaşi combinaţii perfecte ale reliefului marin cu cel montan. Majoritatea turiştilor care vin aici, se „caţără” pe zidurile oraşului pentru a obţine o vedere de la înălţime, însă puteţi depăşi acest lucru, dacă urcaţi pe Muntele Srd, aflat la 413 metri deasupra mării . Pentru a ajunge aici poţi lua telecabina, una dintre principalele atracţii ale oraşului. Drumul care te conduce spre panorama oraşului este scurt, se parcurge în 5 minute, însă plăcerea este infinită.Odată ajuns sus îţi poţi pune aparatul de fotografiat la treabă pentru că peisajele sunt absolut superbe, în orice parte te-ai uita.

2. Split este al doilea oraş ca mărime al Croaţiei şi unul dintre cele mai atrăgătoare şi pline de viaţă oraşe de pe coasta Adriaticii, reuşind deseori să-şi seducă vizitatorii, astfel ca aceştia, deşi plănuiesc doar o vacanţă scurtă, rămân uneori luni sau chiar ani. Centrul vieţii din Split este şi astăzi Palatul lui Diocleţian, construit pe malul apei de către împăratul roman Diocleţian, care şi-a înscris numele în istoria Splitului graţie hotărârii de a construi un palat pentru eternitate.

3. Parcul Naţional LacurilePlitvice este de departe unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-a creat natura. Pădurile seculare salvate ca prin minune de influenţa civilizaţiei şi lacurile cristaline cunoscute pentru culoarea turcoaz, invită la drumeţii şi relaxare departe de civilizaţie.

4. Poţi încheia vacanţa cu o plimbare pe străzile capitalei tării – Zagreb, un oraş plin de clădiri istorice, un oraş care domină topul destinaţiilor boeme ale Europei.

5. După ce te-ai bucurat de frumuseţea fiecărui oraş, e timpul să savurezi cel mai frumos răsărit de soare la malul mării în Opatija, principala staţiune din Golful Kvarner. Când eşti pe litoral, nu merită ratată o plimbare pe malul mării atunci când ziua încă se îngână cu noaptea. Aceste trăiri puternice care te încearcă la malul mării, te fac să înţelegi că viaţa aceasta este un cadou atât de preţios, de care trebuie să ne bucurăm din plin, în cel mai frumos mod. Putem face asta începând prin a admira şi preţui frumuseţile ce ne înconjoară la tot pasul. Toate aceste frumuseţi se întâmplă în fiecare zi a vieţii noastre. Aşa este şi răsăritul de soare, o splendoare ce trebuie: admirat, savurat şi musai fotografiat!

Din păcate vacanţa mea s-a sfârşit, însă o mai pot prelungi cu amintiri. Aşa că staţi pe aproape, urmează alte fotografii din această ţară minunată!

Pe această cale ţin să mulţumesc agenţiei Christian Tour pentru acest minunat traseu şi doamnei Lucia Gliga, ghidul care ne-a însoţit pe parcursul circuitului. Şi nu în ultimul rând mulţumesc celor doi şoferi Gigi Vişan şi Sorin Bacan care ne-au condus cu profesionalism pe cele mai frumoase drumuri de coastă din Muntenegru, Croaţia şi până în însorita Italie.

Text și foto: Ţintilă Corina