Curiozități despre Italia

Prima pagină » Articole » Curiozități despre Italia

Ialia cucerește prin cultura sa bogată, relieful muntos și monumentele numeroase în spatele cărora se ascund povești și legende fermecătoare, dar și prin obiceiurile poporului prietenos și îndrăzneț, cu o istorie pătimașă. Iată câteva curiozități despre Italia și locuitorii săi, care mai de care mai interesante.

Atracții naturale și istorice

Italia a devenit o țară unită abia în 1861.
Peisajele din Italia trebuie admirate cel puțin o dată în viață. Peste 75% din suprafața Italiei este acoperită de zone muntoase sau deluroase.
Istoria țării este bine conservată în cele peste 3000 de muzee pe care le poți vizita.
Vulcanii activi oferă priveliști impozante, iar Italia se mândrește cu trei astfel de vulcani: Etna, Vesuvius și Stromboli.

Cultura țării este, de asemenea, uluitoare. Aici vei descoperi cele mai multe situri culturale recunoscute de patrimoniul mondial UNESCO.
Orașul Veneția are peste 400 de podețe.

Invențiile poporului italian

Italienii au dat nastere unei serii de inventii revoluționare din numeroase domenii. Muzica nu ar mai suna la fel fără italieni, care au dăruit lumii pianul. Iubitorii de cofeină trebuie să multțumească Italiei pentru inventarea aparatului de espresso.
Ce-ar fi fost copilăria fără celebrul personaj Pinocchio? Tot italienii sunt „vinovați” pentru crearea sa. Și dacă tot vorbim despre literatură, trebuie specificat că și mașina de scris a apărut mulțumită Italiei.

Nu putem să nu îi mulțumim italianului Antonio Santi Giuseppe Meucci pentru inventarea telefonului și lui Galileo Galilei pentru termometru.

Ponturi interesante

Știm cu toții că pastele și pizza nu ar exista fără Italia, însă consumul lor pe meleagurile natale atinge cifre interesante. În medie, un italian consumă 25 de kilograme de paste pe an.

Sectorul serviciilor susține aproape 70% din economia Italiei.
Una dintre cele mai importante atracții turistice este Fântâna Trevi din Roma. Cine nu a aruncat o monedă acolo în timpul unei vacanțe în Roma? Statisticile arată că aproximativ 3 000 de euro sunt aruncați în fântână zilnic.

Italia este mama unora dintre cei mai celebri compozitori. Vivaldi, Rossini, Verdi și Puccini s-au născut aici.
Iubitorii de vin vor adora această țară care este cel mai mare producător de vin din lume.

Oferta Christian Tour

Vizitează Italia Clasică într-un circuit cultural, la prețuri începand de la 435 €/persoană. Pachetul include transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat minim 2 – 4*, exceptând zilele 6 si 7, 9 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2 – 4*, 4 cine pentru turiștii care aleg hotelul Princess, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.

De Teodora Lozan