Secretele bucătăriei norvegiene

Prima pagină » Articole » Secretele bucătăriei norvegiene

Peisajele scandinave nu sunt singurul lucru care te va impresiona când ajungi in Țara Nordică. Dacă ajungi pe aceste meleaguri, savurează preparate tradiționale delicioase. Sălbaticia munților și apele tulburate sunt surse permanente de aprovizionare pentru localnici. Iată cu ce bucate te poți delecta.

Pește și fructe de mare

Dietele norvegienilor consistă, în mare parte, din comorile din adâncul apelor scandinave. Peștele și fructele de mare sunt consumate de trei sau patru ori pe săptămână. Somonul, codul sau mihalțul sunt preparați după tot felul de rețete și se pot consuma fierți, prăjiți, pe grătar, afumați sau uscați, îmbibați în tot feluri de sosuri gustoase sau chiar simpli. Foarte populară în Norvegia este supa de pește, somonul afumat sau heringul murat.

Carnea, aliment important

Vânătoria nu este neobișnuită în Norvegia. Aici este consumată o gamă largă de carne. De la rață și gâscă la elani și reni, norvegienii și-au completat bucătăria tradițională cu orice tip de carne pe care o pot întâlni în sălbăticia munților. Printre preparatele populare se numără Raspeballer, o mâncare din cartofi cruzi, rași, îmbinați cu făină și sare și modelați sub forma unor bile mici care sunt puse apoi la fiert. Puteți încerca și Grønnerterstuing, adică o tocană de fasole verde. O tradiție în Țările Scandinave sunt și sandvișurile bogate. Unul dintre cele mai gustoase sandvișuri conține pâine prăjită de secară cu unt, acoperită cu chiftele, hering sau alt file de pește sau pate de ficat.

Deserturi

Orice desert din Norvegia are tendința de a gravita în jurul a patru ingrediente importante: zahăr, făină, ouă și unt. Pannekaker, un soi de clătite foarte subțiri umplute cu fructe de pădure sau gem, îți va îndulci simțurile. Dacă vrei ceva mai special, încearcă și krumkake, o prăjitură crocantă cu unt, servită de regulă de Crăciun.

Oferta Christian Tour

Fă un circuit de 16 zile în Fiordurile Scandinave, la prețuri începând de la 865€/ persoană. Te plimba cu autocar modern, cu climativarea și te vei caza 14 nopți la hoteluri de trei și patru stele, care îți va asigura micul dejun. În plus, beneficiezi de 1 cazare pe vapor și ghid însoțitor din partea agenției. Detalii aici