Scrisoare de la Moș Crăciun

Prima pagină » Articole » Scrisoare de la Moș Crăciun

Dragii Moșului,

   M-am hotărât să vă dau de veste că în fiecare zi îmi este dor de fiecare dintre voi și că abia aștept clipele revederii. Eu sunt bine, sănătos, și – împreună cu spiridușii și cu zânele – pregătesc totul pentru Marea Călătorie din noaptea de Ajun.
   Dar, pentru că nu mai am răbdare să vă îmbrățișez cât mai curând, m-am gândit să vă fac o surpriză și să vă invit în casa mea din pădure, de la Cercul Polar. Știu bine că visați la o asemenea întâlnire și la o asemenea aventură cum numai prin cărți și prin filme mai găsești…Vă întrebați cum de m-am hotărât să-mi deschid casa oaspeților și… mai ales, oaspeților din România? Vă spun acum…
   În urmă cu niște zeci de ani am pătruns în visul unui copil de la poale de Carpați. Nu știți cum am intrat în vis? Pe ușa din față aș spune. Am cheia magică a viselor și pot ajunge în orice vis din lumea asta. Pot spune chiar că mă hrănesc cu vise, pentru că ele îmi dau energie și îmi deschid căi aproape necunoscute.
   Ei bine, băiețelul despre care vă povestesc avea un vis luminos și deschis ca un câmp însorit, pe care trăiau mii de flori colorate. Era plin de drumuri acest câmp și era vegheat de mii de zâmbete și de fluturi strălucitori. Copilul visa să poată deschide toate aceste drumuri și apoi să le ofere oamenilor. Visa să îi îndemne la călătorii și să facă în așa fel încât oricare muritor, indiferent câți bani avea în buzunar, să poată vedea lumea.
   Băiețelul, pe nume Cristian, m-a făcut prin visul ce mi s-a lipit de suflet, să gândesc de atunci… în limba română. Știu toate limbile pământului, dar cel mai bine vorbesc și gândesc în română.
   Așa că vă aștept în casa mea de la Polul Nord. Am aici turme mari de reni, am Aurore Boreale care vă vor vrăji prin culori nepământene, cete de câini husky, multă zăpadă, dar și multă căldură în casă și în suflet. Vă voi vorbi românește, vă voi cuprinde sufletul în palme și vă voi da binecuvântare. Vă aștept cu drag!

 

   Moș Crăciun