INTERVIU Alexandra Cepoiu – Câte un drum spre fiecare vis

Prima pagină » Articole » INTERVIU Alexandra Cepoiu – Câte un drum spre fiecare vis

Alexandra, te rog să ne povestești puțin despre tine. Cum ai început în Christian Tour?

Bună, numele meu este Alexandra Cepoiu și iubesc turismul. Sunt o munteancă din județul Prahova, o perioadă a vieții mele am petrecut-o în Buzău și mai nou, ardeleancă în acte. Prietenii mei din Sibiu m-au botezat moldoveanca, spunând că am accent, doar că eu știu că Buzăul nu e în Moldova.

Povestea mea în Christian Tour a început în anul 2014, cu o experiență minimă în turism, fusesem angajată anterior la o agenție detailistă. Visul meu era să lucrez în companie încă de când am terminat facultatea, așteptam doar deschiderea sediului în orașul Buzău. Christian Tour era agenția nr.1 și atunci.  Primul meu contact cu echipa a fost în Tabăra Sphinx, unde am devenit instant una dintre persoanele „sectante Christian Tour”. Aici am crescut, am învățat constant și am preluat sediul din Buzău ca Manager de Agenție. A fost chiar ,,Un drum către un vis”.

Din anul 2014 până în anul 2019 am manageriat sediul din Buzău, sediu ce va rămâne veșnic în sufletul meu deoarece acolo am închegat nu doar o echipă, ci prietenii pe viață. Cu drag îmi aduc aminte de toate momentele petrecute cu Ana, Carmen și Mădă în sediu.

În anul 2019, am facut una dintre cele mai mari schimbări în viața mea și m-am mutat în orașul Sibiu, unde am preluat sediul tot ca Manager de Agenție. Din nou, aveam de format o echipă nouă și de crescut un sediu nou. Astăzi, mă bucur și în Sibiu de o echipa serioasă și muncitoare, ce are rezultate excelente.

A fost destul de greu să mă integrez printre ardeleni, eu fiind o persoană energică, iar ei extrem de calmi. Acum mă simt de-a lor!

Care au fost reușitele tale în toți acești ani și ce provocări ai avut de „traversat”?

Eu nu le-aș numi „reușite”, ci mai degrabă ambiții și dezvoltare în carieră. Încă de când m-am angajat, dorința mea cea mare era să nu existe o altă agenție în oraș mai performantă decât cea de care eu mă ocup. A fost și va fi ambiția mea să pot dovedi că în Christian Tour există profesionalism la cea mai înaltă clasă. Și asta am făcut!

O altă reușită a fost să formez echipe puternice, constante și la fel de ambițioase ca mine. Cred că și asta am reușit, având oameni în agenție care lucrează de minim 5 ani de zile. Tot reușite pot fi numite și cursurile de care am beneficiat în cadrul firmei, infotrip-urile în nenumărate destinații, dar și realizarea targetelor anuale.

O provocare mare pentru mine a fost în perioada „superbă” a pandemiei, în care sub conducerea Mădălinei Nițescu am preluat o multitudine de task-uri, deadline-uri, reprogramări și situații cu turiști speriați de situația vacanței achiziționate. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că pot și mai mult, iar pentru o perioadă de o jumătate de an m-am ocupat de departamentul de relații cu clienții. În rest, fiecare zi petrecută la job este o provocare pentru mine, lovindu-mă de situații noi unde trebuie să găsesc o rezolvare.

În ce destinații ai reușit să ajungi de când ești la Christian Tour și cum arată TOP 3 în preferințele tale?

Am vizitat o multitudine de destinații precum: Halkidiki, Thassos, Riviera Olimpului, Zakynthos, Salonic, Skiathos, Skopelos, Alonissos, Creta, Santorini, Antalya, Bodrum, Kusadasi, Istanbul, Marmaris, Hurghada, Sharm El Sheikh, Tenerife, Mallorca, Thailanda, Zanzibar, Barcelona, Costa Brava, Viena, Praga, Dresda, Budapesta, etc.. S-ar putea să omit câteva, sunt destul de multe.

Top 3 destinații: 1. Tenerife 2. Zanzibar 3. Santorini

Mai nou ai preluat funcția de Area Sales Manager Central – ne poți spune mai exact ce sedii ai în subordine și care sunt principalele tale responsabilități?

Sediile din subordinea mea sunt Sibiu, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Slatina și Craiova.

Fiind un post nou pentru mine, am emoții, însă sunt sigură că vom colabora excelent, iar echipele vor găsi în mine cel mai mare suport.

Principalele mele responsabilități ca manager zonal sunt următoarele:

  • coordonarea eficientă a echipelor din vânzare;
  • stabilirea obiectivelor de vânzări împreună cu echipa de management;
  • crearea unui plan de vânzări pentru atingerea obiectivelor, precum și a procesului de vânzare pe care îl utilizează fiecare membru al echipei;
  • recrutarea și angajarea de personal pentru zonele menționate.

Știm că îți place foarte mult să dansezi, iar anul trecut în Tabăra Sphinx ai luat premiul pentru „cea mai bună dansatoare” – votată de colegi. Cum îmbini turismul cu dansul?

Pentru mine dansul este arta de a învăța corpul să exprime emoții, de a lăsa să iasă din interior spre lumină partea mea feminină. Când intru în sala de dans, sunt doar eu și muzica, uitând de stresul zilnic și situații neplăcute. Este unul dintre hobby-urile mele însă, de ceva timp, am dus acest hobby la un nivel nou, participând la coregrafii și spectacole.

Turismul și dansul – asta e viața mea în acest moment! Ele nu pot funcționa decât împreună pentru mine, în dans mă relaxez, las să iasă emoțiile negative, iar a doua zi vin cu o putere fantastică la job. Având în vedere că la job am o funcție de Manager și conduc echipe, în dans fac contrariul și trebuie să mă las condusă. Asta contribuie la reglarea feminității mele. Ambele mă împlinesc ca om.

Ce sfaturi le dai celor care sunt la început de drum în acest domeniu?

O, da! Am atâtea sfaturi să le dau și nu aș avea cum să mă încadrez în cateva cuvinte, așa că, dacă au nevoie în orice moment de un sfat, să nu ezite să mă contacteze.

În primul rând, să fie perseverenți, ambițioși și să asimileze cât mai multă informație. Vor realiza în timp că toate aceste informații îi vor ajuta atât din punct de vedere profesional, cultural, dar și personal.

Să nu cedeze la primul hop, domeniul turismului este unul frumos, dar și solicitant. Dar asigur că după orice hop, va veni o reușită.

Să meargă în infotrip-uri și să viziteze cât mai mult! Au șansa aceasta în Christian Tour, să profite de ea! Ce poate fi mai frumos decât să ai un job în care să poți călători? Am prieteni în jurul meu care mă invidiază pentru jobul meu.

Să zâmbească fiecărui turist ce intră în agenție, un zâmbet poate face minuni chiar și într-o situație conflictuală.

Să lucreze în echipă, o echipă puternică va aduce rezultate remarcabile.

Să fie muncitori, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Care dintre cele 13 valori ale companiei Christian Tour te reprezintă?

Dacă aș alege cu sufletul, ar fi „Pasiunea pentru Călătorit”, însă ceea ce mă reprezintă de fapt ar fi: „Țintește sus, trage tare, fii cel mai bun”. Am fost, sunt și voi fi una dintre cele mai ambițioase persoane pe care le cunosc.

În încheiere te rog să ne spui unde te pot găsi colegii care au nevoie de tine (date de contact). 

Mă pot găsi în Sibiu, incinta Shopping City Sibiu Mall, adresa de mail: alexandra.cepoiu@christiantour.ro