Palatul Regal din Varșovia

Prima pagină » Articole » Palatul Regal din Varșovia

Palatul datează încă din secolul al XIV-lea, când în locul său era un simplu turn și câteva construcții din lemn, expansiunea sa începând abia pe la sfârșitul secolului al XVI-lea, la porunca regelui Sigismund al III-lea, dată la scurt timp după ce Varșovia a fost declarată capitala Poloniei, în 1596.

În timpul celui de-al Doilea Război mondial, însă, o parte imensă a castelului a fost distrusă în 1939, iar în 1944, părțile care încă se mai susțineau au fost și ele demolate. Palatul Regal de astăzi este, în realitate, o reconstrucție, a cărei baze au fost puse în 1971, iar înălțarea sa a durat 50 de ani.

Palatul servește drept muzeu, așa că poți face un tur al camerelor elegante. Vizitează Sala de bal, cea mai frumoasă dintre încăperile castelului. Coloanele, olginzile mari și candelabrele impozante îți vor atrage interesul. Și Camera de Marmură merită vizitată, a cărei tavan este acoperit cu picturi superbe, precum și Camera Tronului, decorată în roșu și auriu, unde vei găsi și un tron regal.
Oferta Christian Tour

Vizitează Palatul Regal din Varșovia în cadrul circuitului Polonia – Germania – Cehia, oferit de Christian Tour, la prețuri începând de la 359 €/persoană. Pachetul include transport cu autocarul, 9 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2-4 stele și ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.