Cele mai spectaculoase Parcuri Naționale din Europa

Prima pagină » Articole » Cele mai spectaculoase Parcuri Naționale din Europa

Simte mireasma copacilor înfloriți în timp ce pășești printre aleile șerpuite ce te ghidează printre sculpturile și rezervațiile naturale incredibile ale celor mai importante Parcuri Naționale europene. Iată trei parcuri „must see”.

Plitvice din Croația

Cine nu și-ar dori să ajungă măcar o dată în viață să vada cascadele uluitoare din Parcul Național Plivice, parcă desprinse dintr-o altă lume? Cele 16 lacuri adânci sunt cocoțate în pădurile Alipilor Dinarici și au fost create datorită barajelor din calcar. Râurile Bijela și Crna alimentează lacurile cu minerale. Priveliștea pare ireală, cu atât mai mult cu cât este completată de cascadele torențiale care unesc lacurile între ele.

Dartmoor din Marea Britanie

În acest parc național vei întâlni un peisaj de-a dreptul primordial. O umbră întunecată domnește asupra meleagurilor verzi și armonioase datorită legendelor înspăimântătoare care se leagă de Dartmoor, printre care se numără și cea a călărețului fără cap. Poveștile cimitirelor antice și a spiritelor diabolice din Dartmoor, precum și cercurile misterioase din piatră sau dealurile de granit sperie de regulă turiștii, însă atrag iubitorii misticului și scriitorii în căutarea următorului roman de succes. Tot aici poți admira numeroase atracții turistice preistorice printre care se numără și 5000 de cabane din piatră.

Abruzzo din Italia

Mireasma pădurilor de fag și formele superbe date de vârfurile de granit transformă din Parcul Național Abruzzo un loc de neratat. Parcul aflat la mai puțin de două ore de Roma mai are un mic secret de oferit turiștilor săi: aici poate fi admirat ursul marsician, o rasă extrem de rară,  pe cale de dispariție. De asemenea, acesta mai este și habitatul râsului, lupului și vulturului regal. Iubitorii de aventură pot alege unul din numeroasele traseuri perfecte pentru drumeții, având la dispoziție peste 150 de drumuri prin natura spectaculoasă.

Oferta Christian Tour

Poți vizita Parcul Național Dartmoor, aflat la scurtă distanță de capitala britanică dacă îți achiziționezi un weekend break în Londra. Christian Tour îți pune la dispoziție un bachet ce include transport cu avionul, taxele de aeroport și trei nopți cazare cu mic dejun la hotelul Holiday Inn Express Royal London, de trei stele, la prețuri începând de la 255 €. Detalii aici.