Ce nu știai despre Franța

Prima pagină » Articole » Ce nu știai despre Franța

Franța este cunoscută pentru romantismul său și monumentele de referință. Cu toții știm că francezii pot avea câteva obiceiuri atipice, însă întreaga țară se desfășoară după reguli și particularități ușor diferite față de cele cu care suntem obișnuiți. Iată câteva dintre ele.

Fără bacșiș

De câte ori nu ai stat să te gândești care este bacșișul corespunzător pentru fiecare ocazie sau fiecare suma? Dacă nota de plată îți poate da uneori bătăi de cap, în Franța nu te vei confrunta cu această problemă. Serviciile sunt mereu incluse în nota de plată. Cu toate că va părea ciudat la început, vei realiza ce ușurare este și cât de mult contează când îți calculezi economiile.

Renunță la gheață în băuturi

Ceea ce puțini știu este faptul că în Franța, niciun restaurant care se respectă nu va servi gheață în băuturi. Apa va fi ori ușor răcoritoare, ori la temperatura camerei, însă niciodată rece. Așa că evitați să vizitați Franța în verile toride!

Duminica e destinată odihnei

Dacă ești obișnuit ca duminica să faci sesiuni de shopping sau să dai o raită prin hypermarket, îți va fi greu să te obișnuiești în Franța. Aici nu ai prea multe opțiuni în zilele de duminică. Magazinele sunt toate închise pentru că oamenii pun mare preț pe odihnă. Îți vor lipsi zilele în care puteai să găsești absolut orice la orice oră.

Perioada reducerilor

Cei care vizitează Franța pentru explozia brandurilor de pe străzile franțuzești și magazinele ce poartă cele mai grele nume din lumea modei trebuie să plănuiască un sejur aici fie în iulie, fie în ianuarie. Altfel s-ar putea să fie nevoiți să se limiteze doar la admirarea obiectelor de îmbrăcăminte, a căror prețuri sunt extrem de piperate. În perioada reducerilor, însă, te poți aștepta la discounturi de peste 50%. Cum să nu dai iama în magazine?

Oferta Christian Tour

Christian Tour îți pune la dispoziție un circuit cultural în Paris, la prețuri începând de la 385 € de persoană. Pachetul include transport cu autocarul, 7 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de două și trei stele și ghid însoțitor din partea agenției. Detalii aici.