Cele mai interesante obiective turistice din Monte Carlo

Prima pagină » Articole » Cele mai interesante obiective turistice din Monte Carlo

Monte Carlo este cea mai mică dintre cele cinci arii ale principatului Monaco.  Se află la nord de port, iar Monaco Ville constituie zona principatului pe care turiștii o asociază cu Monaco, cel din visurile lor. Monte Carlo este, în primul rând, recunocut pentru cazinourile și pentru cursele „Grand Prix”. Astfel, în anul 1850, Monaco se numara printre cele mai sarace state din Europa. Dar cu timpul norocul i-a surâs odată cu inaugurarea primului cazino din Europa – Cazinoul Monte Carlo.

Așadar,  nu rata Grand Casino de Monte Carlo, cu decoruri diferite în fiecare sală, familiare mai ales turiștilor care au văzut filme cu James Bond, sau urmărește finala europeană a campionatelor de poker,  pentru că uimește cu extravaganța sa.

Vizitează Palatul Princiar, cu o structură care datează din anul 1191 și servește ca reședință regală. Acesta poate fi vizitat după un orar strict satbilit în funcție de anotimp. Cea mai interesantă este Sala Tronului, dar la fel de frumnoase sunt și apartamentele regale. Veți găsi aici o combinație îndrăzneață de marmură, brocart și mahon. Totul  este foarte impunător și atrăgător.

Vizitează Catedrala Monaco din apropierea Palatului Princiar, unde se află și mormântul Prințesei Grace de Monaco, fosta actriță Grace Kelly, unul dintre cele mai iubite personaje monarhice din secolul XX și în același timp una din cele mai reprezentative actrițe ale acelui secol.

Aici se află și Muzeul Oceanografic, unul dintre cele mai ample și cele mai frumoase din întreaga lume. Acesta are 90 de acvarii imense dar și artefacte și specimene colectate de Prințul Albert I în cei peste 30 de ani de expediții oceanografice.
Vizitează în centrul istoric Monaco-Ville. Aici vei găsi palatul prinţului Albert, în a cărui curte principală vei putea urca scările de marmură, aşezate în forma de potcoavă.

E recomandat să vizitezi şi Muzeul Naţional de Păpuşi, dar şi Exponatele de Ceasornicărie, Grădinile Japoneze sau cele Exotice.

Oferta circuit Christian Tour

Circuit Liguria-Elvetia, de la 445 de euro de persoana, 6 nopti de cazare in hoteluri de 2-4*, transport cu autocar modern, cu climatizare, ghid din partea agenției. Orașele circuitului sunt Padova, Verona, Milano, Genova, Monaco, Nice, San Remo, Annency, Torino, Chaonix, Mont-Blanc, Montreux, Berna, Zurich, Sankt Gallen, Liechtenstein.

M.R.