Ce să nu faci în Singapore

Prima pagină » Articole » Ce să nu faci în Singapore

Singapore este un loc fascinant, însă pe cât de captivant ar fi, pe atât de complicate sunt legile de aici. Ajuns în țară trebuie să acorzi o atenție desăvârșită comportamentului tău, altfel riști să te trezești îngropat în amenzi fără a-ți da măcar seama care a fost motivul. Iată câteva ponturi care îți vor sări în ajutor…

Nu fuma în public

Dacă vrei să eviți o amendă de 1 000 de dolari pentru prima abatere, uită de pachetul de țigări când ești în autobuze publice, taxiuri, lifturi, teatre, cinamatografe, centre comerciale sau chair restaurante. Îți poți aprinde o țigară doar in puburi, baruri și cluburi de noapte în care nu se servește masa și care dispun de aer condiționat.

Nu face fotografii fără a cere acordul

Regulile de politețe nu îți permit să fotografiezi persoane, temple sau moschee fără a cere permisiunea pentru acest lucru. Dacă nu vrei să îți faci dușmani, un simplu „îmi permiteți?” te va scoate din încurcătură. De asemenea, nu păși în locuința cuiva sau într-o moschee încălțat și nu oferi sau nu primi nimic cu mâna stângă. Orice schimb se face cu ambele mâini, marcă a umilității.

Nu folosi anumite produse

„Orașul amenzilor” își aplică regulile cu strictețe și în cazul unor produse care pot să pară nevinovate. Spre exemplu, guma de mestecat este interzisă în public încă din 1992, când s-a constatat că foarte mulți oameni lipeau guma pe scări, în mijloacele de transport în comun sau alte locuri publice, majorând costurile curățeniei. Tutunul masticabil, pocnitorile sau brichetele cu aspect de revolver trebuie să le lăsați acasă sau riscați amenzi usturătoare.

Nu traversa străzile

Da, ați citit bine. În Singapore nu ai voie să treci strada. Pentru a ajunge de la un capăt la altul folosește căile pietonale. Dacă autoritățile te vor prinde traversând, vei fi amendat cu 500 de euro. De asemenea, nu arunca obiecte pe jos. Singaporenii țin foarte mult la curățenie iar amenzile sunt între 500 și 2000 de dolari.

Nu orice câine are voie aici

Toți câinii și pisicile aduse în Singapore trebuie să fie ținute în carantină pentru cel puțin 30 de zile, iar costurile revin stăpânilor. Trebuie să obții o licență de la Centrul Veterinar cu două săptămâni înainte de a aduce animalul de companie în țară. Nu orice câine are voie în Singapore! Rasele care nu au voie să treacă granița sunt: Pit Bull-ul, Fila Brasileiro, Mastiff-ul Neapolitan, Tosa, Akita, Dogul Argentinian sau orice câine rezultat din încrucișarea acestor rase.

Oferta Christian Tour

În luna octombrie, fă un circuit exotic în Singapore – Malaezia – Indonezia! Beneficiezi de transport cu avionul, transferuri, tururi, croazieră și excursii menționate în program, 13 nopți cazare în hoteluri de lux de 4 și 5 stele, mic dejun, 2 dejunuri și 13 cine, taxe de intrare la obiectivele menționate în program, ghizi locali, conducător român de grup, la prețuri începând de la 2295 $/pers + 795 €. Detalii aici.

De Teodora Lozan