Beijing – istorie și cultură

Prima pagină » Articole » Beijing – istorie și cultură

Beijing este cu siguranță unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Îmbinarea armonioasă a istoricului, culturii și modernismului fac din capitala Chinei un adevărat magnet pentru milioane de turiști. Pe lângă Marele Zid Chinezesc, renumit în întreaga lume, un loc de referință pentru țară și una dintre cele 7 minuni ale lumii este principala atracție a țării, Beijing te va mai surprinde și cu alte câteva atracții extrem de valoroase.

Orașul interzis

Capitala antică te va captiva, iar pentru a intra în această lume plină de cultură și istorie nu există un punct de pornire mai bun decât Orașul Interzis, o portiță în timp spre trecutul incredibil al Asiei de Est. Palatul uriaș se întinde peste o suprafață de peste 100 de hectare și conține 9 999 de camere dispuse în mai multe clădiri, însă multe dintre încăperi au fost alterate în timp. Pentru întâia oară, construcția sa a început în 1406 și a durat timp de 14 ani, însă a fost incendiat și reconstruit de numeroase ori, așa că majoritatea elementelor arhitecturale pe care le puteți observa astăzi sunt reprezentative perioadei începând cu secolul XVII. Numele provine din faptul că,  în primii 500 de ani de la construcție, accesul pe aceste meleaguri era interzis populației, excepție făcând doar elita curții regale.

Palatul de Vară

Parcul imperial se întinde pe o suprafață uluitoare și este cea mai mare grădină imperială din China. Fosta reședință de vară a împăraților, acest parc de 117,35 hectare este un refugiu pentru turiștii care pot veni aici pentru a se relaxa sau a se plimba agale printre pavilioanele antice, vilele, templele, podurile și în jurul lacului uriaș. În esență, în alcătuirea Palatului de Vară vei descoperi Dealul Longevității (Washoushan) și Lacul Kunming. Palatul este cunoscut și drept Muzeul Grădinii Imperiale, datorită designului și arhitecturii impresionante, o adevărată dovadă de măiestrie și esență artistică specifică grădinilor Chinezești, bogate în peisaje de invidiat.

Templul Raiului

Templul taoist din sudul capitalei chinezești este unul dintre cele mai sacre locuri din întreaga țară. Aici vei găsi cel mai mare complex de temple construite pentru a fi făcute sacrificii. Anual, în prima lună a calendarului chinezesc, împăratul obișnuia să aducă sacrificii zeităților. Templul include trei zone principale: Sala de rugăciune pentru recolte bune, Seiful Imperial al Raiului și Movila Altarului Circular. Unicitatea acestor împrejurimi este accentuată și de copacii seculari răsfirați din loc în loc, unii cu o vechime de peste 600 de ani. Dimineața, aici vei întâlni grupuri de oameni care exersează mișcări de kung fu și taiji sau ascultă muzică și joacă cărți.

Oferta Christian Tour

Christian Tour îți pune la dispoziție un circuit exotic China – Taiwan, la prețuri începând de la 2.400 €/ persoană. Pleacă într-o vacanță de 16 zile și bucură-te de peisaje incredibile! Oferta include transport cu avionul, transport intern cu autocar, tren, avion, transferuri, tururi și excursiile menționate în program, taxe de intrare la obiective, ghizi locali și conducător de grup român, 12 nopți de cazare în hoteluri de 3 și 4 stele, o noapte în tren, mic dejun bufet internațional, 10 dejunuri la restaurante locale și 7 cine. Detalii aici.

De Teodora Lozan