Antalya, locul în care Orientul întâlnește Occidentul

Prima pagină » Articole » Antalya, locul în care Orientul întâlnește Occidentul

În acest sezon estival, Antalya, centrul coastei turcești, a devenit una dintre principalele atracții, atât datorită obiectivelor turistice inedite, bucătariei savuroase, cât și datorită prețurilor foarte mici ale unei vacanțe. Iată cum poți petrece un sejur de vis pe tărâmul unde se îmbină culturile orientale și cele occidentale.

Vizitează punctele turistice!

  Foto: Orașul Vechi, Kaleiçi

Unul dintre cele mai populare zone este Orașul Vechi, Kaleiçi, care până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial a reprezentat Antalya, iar acum este parte al patrimoniului cultural al țării. Turcia impresionează milioane de turiști anual cu moscheele sale incredibile. Nu trebuie să ratați Moscheea Yivli, decorată în albastru deschis și turcoaz, Moscheea Murat Pasa, ce ascunde scrieri caligrafice pictate în interior sau Moscheea Tekeli Mehmet, specifică secolului XVIII, din Kalekapisi. Și dacă tot ai ajuns aici, întoarce-ți privirea către Turnul Ceasului, parte a fostului sistem de fortificare a orașului.

Bucură-te de plajele însorite!

  Foto: Plaja Konyaalti

Dacă vrei să te întinzi sub razele soarelui, pe un nisp alb,extrem de fin, relaxându-te în timp ce valurile mării îmbrățișează țărmul mediteran, pășește pe una dintre cele mai frumoase plaje ale Antalya! Fie că ajungi pe Konyaalti, Lara sau Olympos, vei avea parte de o vacanță de vis.

Gustă preparatele tradiționale turcești!

  Foto: Lokum

Când intri într-un restautrant, îți recomand să cauti pe meniu „lahmadjun”, o pizza turcească excelentă care conţine mai multe feluri de carne, picantă și condimentată, cu ceapă, roșii și salată verde. Dacă ai poftă de ceva mai familiar, nu uita de cunoscutul kebab, care a făcut renumită bucătăria turcească. Alege unul din cele peste o sută de feluri de kebab! Spre exemplu, Doner-kebap reprezintăpâineumplută cu carne tocată, Shish-kebap conține carne la grătar, iar când vei comanda Iskender-kebap vei primi carne tocată servită la farfurie, cu pâine, sos și iaurt. Cei care au o înclinație spre mâncărurile picante, vor dori săîncere și o porție de Merdjimek chorbasi, adică o supă picantă de linte roșie. După o masă copioasă, gustă câteva dintre deserturile extrem de populare aici! Lokumul turcesc, aranjat în cele mai atrăgătoare forme, înghețataroșieși baclavaua sunt la ordinea zilei.

Oferta Christian Tour

Fă un sejur de 8 zile în Antalya, care include transport cu avionul, cazare hoteluri de patru si cinci stele și masă completă, la prețuri de la345 €/persoană! Detalii aici: http://www.christiantour.ro/vacante/oferte-speciale/antalya-plecare-din-bucuresti?hoteluri