Ce să nu faci în Elveția

Prima pagină » Articole » Ce să nu faci în Elveția

Tărâmul ciocolatei și al peisajelor montane spectaculoase, Elveția este o țară primitoare, a cărei popor te va primi cu brațele deschise. Totuși, există câteva obiceiuri comportamentale care ar putea fi interpretate într-un mod negativ. Iată ce nu trebuie să faci aici…

Nu ridica tonul vocii. Atunci când ești în public, evită să faci prea multă gălăgie sau să vorbești foarte tare la telefon. Elvețienii nu agreează zgomotul și persoanele gălăgioase.

Când porți o discuție cu un elvețian, nu i te adresa cu numele mic. Folosește numele de familie și pronume de politețe până când vei primi invitația de a folosi numele mic.

Când te duci în vizită, este bine să aduci o mică atenție, însă nu te aventura la cadouri extravagante sau foarte costisitoare. Va fi interpretat ca un gest de prost gust sau, în cel mai rău caz, ca tentativă de mituire.

În cazul în care te afli la cină, trebuie să ții cont de câteva gesturi de politețe. Cu toate că vei avea un pahar plin în fața ta, să nu bei înainte ca gazda să țină un toast, iar când vine vorba despre mâncare, să nu ceri niciodată sare și piper dacă nu vei vedea solnițele pe masă.

De asemenea, nu e politicos să îți odihnești mâinile în poală sau să ții coatele pe masă.

Nu uita să îi trimiți gazdei tale flori însoțite de un bilet de mulțumire a doua zi după ce ai fost invitat în casa acesteia.

Cei care preferă să ia masa în restaurant și să încerce câteva bucate tradiționale, trebuie să fie un pic atenți atunci când vine nota de plată. Serviciile personalului sunt incluse în nota de plată, așa că bacșișul este opțional.

Nu ignora obiceiurile localnicilor. Respectă formulele de întâlnire de aici, unde oamenii se salută prin trei sărutări pe obraz, cu toate că la prima întâlnire o simplă strângere de mână este suficientă.

Oferta Christian Tour

Dacă dorești să vizitezi Elveția și să îi afli obiceiurile și tradițiile, Christian Tour îți pune la dispoziție circuitul cultural Elveția – Bavaria – Lombardia! Pachetul include transport cu autocar modern, 10 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2-4 stele, vizitele cuprinse în program și ghid însoțitor, la prețuri începând de la 455 €/persoană. Detalii aici.