Malaezia – chintesența tuturor atracțiilor continentului asiatic

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Exotic » Malaezia – chintesența tuturor atracțiilor continentului asiatic
Turnurile gemene Petronas

Turnurile gemene Petronas

Te atrag destinațiile exotice? Atunci îți recomandăm să începi șirul de vacanțe exotice cu un sejur în Kuala Lumpur, Malaezia. Plaje aurii, păduri tropicale, munți numeroși, clădiri uriașe cu forme fanteziste, amestec de tradițional și modern, budism și islamism, transformă Malaezia ca o chintesență a tuturor atracțiilor continentului Asiatic.

Capitala malaeziană este un adevărat amestec de stiluri, dominat de turnurile gemene Petronas. Legate între ele printr-un pod solid, turnurile au forma de stea cu opt brațe și le poți vizita până la podul care le leagă aflat la etajul 41 din cele 88 însumate de fiecare turn. Odată ajuns aici te vei bucura de panorama încântătoare a capitalei Kuala Lumpur.

Din seria așezărilor arhitecturale vechi, nu rata o vizită la: Gara Centrală, cu arcade și cupole decorative; Poşta Centrală, un adevărat palat; Primăria, sediul administraţiei sultanului; Curtea Supremă.

Merită să vezi Muzeul de Artă Islamică cu domurile sale turcoaz, din apropierea Parcului Lake Gardens. Colecţiile impresionante ale muzeului ating atât cultura islamică a ţărilor arabe, cât şi versiunile prezente în China, India şi Asia de Sud-Est: manuscrise ale Coranului, bijuterii, sculpturi, elemente arhitecturale, arme şi armuri, textile, sticlă, sigilii, ceramică şi numismatică.

Credeai că Paradisul nu există? Ei bine, Parcul Lake Gardens te va contrazice. Situat chiar în inima capitalei, Lake Gardens îți oferă numeroase atracții: parcul cu fluturi, planetariul, grădina cu orhidee și hibiscus, parcul cu păsări, rezervația de cerbi. Vei fi cucerit încă de la primii pași.

Orchid Garden, Kuala Lumpur

Orchid Garden, Kuala Lumpur

Emblematica piață Pasar Seni (Central Market) îți va desfăta simțurile cu bunătăți, gusturi și arome exotice. Poți cumpăra de aici mirodenii, dulciuri, fructe, suveniruri, antichități și multe alte lucruri tradiționale din Asia.

Nu rata o excursie în Parcul Național Taman Negara. Acesta adăpostește cea mai veche junglă din lume, marcat de peste 130 de milioane de ani de evoluție continuă. Urcă pe lanțul muntos Cameron. Vei putea admira panorama superbă a dealurilor cu plantații nesfârșite de ceai verde.

Autor: Loredana Ciubuc