Atracții care te vor convinge să-ți faci vacanța în Corfu

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Atracții care te vor convinge să-ți faci vacanța în Corfu

Deconectează-te din stresul cotidian, făcând un tur al impresionantei insule grecești, Corfu și împrejurimilor. De numele insulei se leagă multe legende din mitologia greacă, Corfu fiind un loc care a încântat de-a lungul secolelor poeți, regi și prințese. Iată câteva din atracțiile care te vor convinge să îți faci o vacanță în insula Corfu, indiferent de vreme.

Plimbă-te prin centrul istoric al orașului Corfu Town. Ridicat între două zone fortificate “Fortăreața Veche” (Palaio Frourio) și Fortăreața nouă (Neo Frourio), care mărturisesc istoria europeană ce datează de mai bine de o mie de ani, orașul Corfu a fost integrat în Vestigiile Istoriei Lumii, din patrimoniul UNESCO.

Poți face turul orașului cu trenulețul, care pleacă din piața Spianada, în apropiere de vechea fortăreață, trece prin golful Garitsa, apoi prin zona Academiei Ioniene (una dintre cele mai vechi universitati din Europa) și prin Paleopolis. Inedita plimbare durează aproximativ o oră.

Lasă-te cucerit de unicitatea și magia Palatului Achilleion din Gastouri, construit la cererea împărătesei Elisabeta a Austriei sau Sissi cum i se mai spunea, fiind atrasă de priveliștea către laguna Chalikiopoulos și muntele Pantokratoras, dar și de liniștea zonei. Împărăteasa Sissi a cumpărat în 1889 întreaga zonă, construind un palat în stil tradițional grecesc, dedicat personajului legendar – Ahile, eroul din războiul Troian.

Explorează Castelul Agelokastro, cea mai estică fortăreață pe care a avut-o Imperiul Bizantin. Construit la începutul secolului al XII-lea, castelul avea inițial rolul de a proteja întreaga populație de atacurile inamicilor. În interiorul clădirii se pot vedea încă două bazine uriașe pentru apă, precum și două biserici – Taxiarches și Agia Kyriaki.

Descoperă Palatul Anaktora (Palaia Anaktora – „vechile palate”), un complex masiv de clădiri construite în stil roman și folosite în trecut pentru găzduirea guvernatorului britanic al insulelor, apoi a regelui Greciei. Complexul este deschis pentru turiști, care se pot bucura de numeroasele colecții de artă expuse. Una dintre clădiri adăpostește un muzeu de artă chineză, unic în Europa de sud-est. Muzeul conține, pe lângă exponatele de artă chineză și japoneză, obiecte din Pakistan, India, Nepal, Tibet, Cambogia, Corea, Thailanda si Siam.

Și cum întreaga insulă este celebră pentru numeroasele muzee și biserici construite aici, vizitează neapărat câteva din ele: Agios Georgios – biserica anglicană a soldaților englezi; Agios Iasonas și Sosipatros, singura biserică în stil bizantin din Corfu; Agios Spyridon – adăpostește moaștele Sf. Spiridon, patronul spiritual al insulei; Muzeul bizantin Antivouniotissa; Muzeul de arheologie, conceput pentru a adăposti uriașul fronton al Gorgonei din Templul lui Artemis; Muzeul bancnotelor din piața Aghios Spyridon.

Autor: Loredana Ciubuc