Vizitează Mallorca şi află povestea de dragoste din Valldemossa

Prima pagină » Articole » Vizitează Mallorca şi află povestea de dragoste din Valldemossa

Această comună aflată la 18 kilometri de Palma  de Mallorca îşi întinde străduţele simple, dischisite într-un stil tradiţional spaniol, la o altitudine de 437 de metri. Comuna modestă a fost îmbibată cu poveste scriitorilor și filosofi celebri care au locuit aici, printre care și filozoful Ramon Llull.  Mânăstirea construitǎ la începutul secolului al XIV-lea a adus, de asemenea, faimă acestor meleaguri.

Tot aici a avut loc o scurtă idilă între Frederic Chopin și feminista George Sand. Pe străzile din Valldemossa încă poți cumpăra cartea „€œIarna în Mallora” a lui Sand. Pe lângă frumusețea naturală a sătucului înconjurat de Munții Tramuntana, te poți bucura și de arhitectura inedită a celei mai importante atracții turistice a zonei, Mănăstirea Regală Cartusiana a lui Iisus din Nazaret. Aceasta a fost părăsită de călugări în 1839 din cauza regulilor de secularizare. În numele celebrului muzician polonez, în mânăstire se desfășoară anual Festivalul Chopin.

 Foto: Mallorca Tour

Oferta Christian Tour

Profită de oferta shok pentru un sejur de 8 zile in Mallorca, la prețuri începând de la 469 euro/pers., pentru plecări din 26.07 și 02.08. Pretul include transportul de tip charter avion și masă în funcție de hotelul ales. Detalii aici.