Vezi super ofertele Weekend Deals

Inapoi la Christian Tour

Transilvania dintre Valea Muresului si Valea Tarnavelor

Vom descoperi impreuna perlele judetului Mures, luand-o chiar pe urmele vechii nobilimi din Transilvania. Castele, conace, sate si orase medievale, ne asteapta toate sa le descoperim frumusetea. Ceea ce se vrea a fi o excursie in Mures, se va dovedi a fi o adevarata calatorie in timp. Turnurile cu ceas, zidurile fortificate, ritmul satelor cu traditie si colectiile vechi de carte rara vor adanci si mai tare aceasta iluzie a calatoriei in alte vremuri. Va fi ca o poveste.

Ce te va incanta in aceasta calatorie
  • Biserica din Biertan, lacas de cult fortificat, renumit si atestat ca sit Unesco
  • Sighisoara, colorata si bonoma, cu enigme si povesti la tot pasul
  • Lutierul din Reghin, care ne va povesti despre lungul drum al unei viori: din atelier, pana in sala de concert
  • Salile cu oglinzi in ape, vitralii de legenda, falduri de catifea si alte minunatii, toate gasite la Palatul Culturii din Targu Mures
  • Mostenirea familiei Teleki: biblioteca-muzeu din Tg-Mures si cartile rare
  • Viscri, satul-muzeu readus la viata chiar de organizatia regelui Charles al Marii Britanii
  • Aromele bucatariei locale si ospitalitatea induiosatoare a oamenilor

Program

Ziua 1

Bucuresti – Brasov – Rupea – Sighisoara (aprox. 300 km)

Plecam de dimineata din Bucuresti si oprim pentru o promenada prin orasul de sub Tampa, Ne luam apoi ragazul unei vizite la Rupea pentru a descoperi cetatea capodopera a cavalerilor teutoni. Ce o particularizeaza? Atuurile sunt multiple, dar sa amintim doar de roca de bazalt pe care a fost ridicata si care i-a impus in mod definitoriu forma de cochilie. Altfel, importanta sa strategica si militara este greu de contestat, data fiind intretaierea drumurilor ce faceau legatura intre Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca, asupra carora a vegheat. Ne continuam calatoria spre Sighisoara, unde petrecem urmatoarele 4 nopti.

Ziua 2

Cetatea Sighisoara si Rezervatia de stejari Breite

Incepem ziua cu micul dejun si planuri pline de culoare. Pentru ca ne asteapta nimeni alta decat cetatea Sighisoara, locul celui mai cunoscut festival medieval si-al unui imbatabil prin design si ornamentatie Turn cu Ceas. Vizitam turnurile ridicate de mainile iscusite ale mestesugarilor sasi de odinioara, cucerim treapta cu treapta Scarile Acoperite ce duc spre Biserica Evanghelica din Deal, oprim la casa in care a crescut teribilul Vlad Tepes si luam la pas stradutele flancate de zidurile colorate ale caselor vechi de secole. Ascultam povesti fascinante legate de viata colonistilor sasi, virtutiile si capcanele sistemului lor legislativ. Avem timp si pentru un rasfat culinar la o terasa pitoreasca (extracost). Incheiem cu o plimbare pana la Breite, rezervatie de stejari multiseculari, cu o biodiversitate speciala. Rezervatia adaposteste peste 600 de arbori cu varste intre 350 si 450 de ani, printre care si cateva exemplare care au atins distinsa varsta de 800 de ani.

Ziua 3

Malancrav – Dumbraveni – Biertan – Richis – Medias (aprox. 160 km)

Astazi va propunem o incursiune pe Valea Târnavelor, la unele dintre cele mai frumoase sate din Transilvania. Calatorim printre coline terasate, pline candva cu vita de vie spre Malancrav, unde admiram superbele fresce din biserica evenghelica si conacul Apafi, restaurat si transformat in casa de oaspeti. Orasul Dumbraveni, urmatoarea noastra oprire, impresioneaza prin cladiri istorice in stil seccesion si prin bogata istorie a comunitatii armene. Simbol al orasului, biserica armeano-catolica, cu alura de veritabila catedrala, are nenumarate mistere de dezvaluit. Ne continuam periplul catre Biertan, burgul medieval cu farmece ce l-au recomandat intrarii in Patrimoniul UNESCO. Apoi catre Richis, satul cu cea mai mare diversitate culturala din Romania: 12 nationalitati intr-o localitate cu doar 700 de suflete. Aflam cum a cucerit inimile strainilor de origine olandeza, austriaca, americana, germana, englezeasca si elvetiana, pana intr-acolo incat sa se mute si sa se adapteze la traiul “de la tara”. Trecem pragul bisericii fortificate si admiram chipurile misterioase din interior, sursa de mituri si povesti hazlii. Incheiem glorios la Medias pentru a lua amprenta locala a Parcului Ferdinand si vizita Biserica Sfanta Margareta, cu celebru-i deja turn inclinat.

Ziua 4

Targu-Mures – Reghin (aprox. 170 km)

Astazi facem cunostinta cu Targu-Mures. Cu ochii pe majolica viu colorata de pe acoperisul Palatului Culturii patrundem pentru un tur ghidat in salile cu vitralii, stucaturi si arabescuri in stil secession, incaperile destinate memoriei a doi virtuosi primari, Gyorgy Bernady si romanul Emil Dandea sau tragem cu urechea la repetitiile Filarmonicii de Stat, institutie gazduita in acelasi Palat. Ramane timp suficient pentru o promenada prin centrul istoric si etate sau pentru o rafinata escapada ce ar merita sa se regaseasca pe agenda oricarui iubitor de carte: colectia de circa 40.000 de volume, unele foarte rare, adunata de contele Samuel Teleki in Biblioteca Bolyai-Teleki. Cea de-a doua oprire a zilei are rezonante muzicale: Reghin, Orasul Viorilor. Pasim in atelierul unui lutier care creeaza chitare, viori, viole si violoncele ce ajung in mainile muzicienilor din intreaga lume. Povestim despre Stradivarius, sunetul perfect, matematica si geometrie, aflam cum se creaza vioara perfecta si care sunt secretele ce transforma lemnul intr-un instrument armonios. Este mai mult decat un atelier. E alchimie!

Ziua 5

Sighisoara – Viscri – Bucuresti (aprox. 310 km)

Pornim spre Bucuresti dar asta nu inseamna ca nu ne asteapta o zi la fel de efervescenta. Ne propunem inca un…ocol, prin vatra vestitului Viscri, sit rural nelipsit din topurile atractiilor transilvanene an dupa an. Dincolo de cartea de vizita care include inevitabil si numele Casei Regale a Marii Britanii, cuvintele cheie ce definesc locul sunt simplitate si autenticitate. Descoperim la pas ulitele, casele, biserica fortificata si ravnitele produsele locale. Astfel entuziasmati luam frumosul la pachet si ne continuam drumul spre casa.

Doubletree by Hilton

Doubletree by Hilton
Doubletree by Hilton
Doubletree by Hilton
Doubletree by Hilton

Localizare

Doubletree by Hilton Hotel este situat in centrul orasului, vis-a-vis de raul Tarnava Mare, la 200 de metri de Cetatea Sighisoara.

Facilitatile hotelului

Hotelul dispune de restaurant, bar, zona de lounge in hol si WiFi gratuit in toate zonele. Restaurantul hotelului serveste preparate din bucataria romaneasca si internationala. Oaspetii se pot relaxa la centrul spa (gratuit) cu sauna finlandeza, baie de aburi si piscina interioara cu apa incalzita. De asemenea, sunt disponibile masaje, la un cost suplimentar.

Facilitatile camerelor

Toate camerele sunt elegante si ofera TV cu ecran plat, birou, minibar, cafetiera, seif, telefon si aer conditionat. Baile includ dus sau cada si ofera articole de toaleta, uscator de par si halat de baie.