Care va fi punctul culminant al acestei calatorii? Insula Capri, orasele de o frumusete rara de pe insorita Coasta Amalfitana sau seara de Revelion? O calatorie care-ti umple sufletul de bucurie, cu atractii si experiente de o mare diversitate, sudul Italiei te cucereste cu farmecul sau inegalabil. Descopera Coasta Amalfitana alaturi de noi si bucura-te de o experienta italiana pe cat de grandioasa, pe atat de autentica, incununata de o petrecere de Revelion memorabila.
- Spectaculoasa Coasta Amalfi, care ne ofera spectacolul unor peisajele demne de albumele de calatorie
- Insula Capri, loc care a reusit sa cucereasca inimile multor vedete de cinema si scriitori celebri si degustarea de limoncelo de aici. Cin-cin!!
- Sa simti cu adevarat ce inseamna “La Dolce Vita” in timp ce savurezi un espresso alaturi de localnici in Peninsula Sorrentina
- Pizza traditionala autentica in locul nasterii sale – Napoli
- Pompeiul antic, plonjand in trecutul fascinant al unui oras acoperit de lava vulcanica, in care timpul a incremenit in urma cu aproximativ 2000 de ani
- Vulcanul Vezuviu, unde nu te mai saturi sa faci poze
Excursii gratuite
Sorrento si Peninsula Sorrentina Petrecem o jumatate de zi intr-una dintre cele mai renumite statiuni din sudul Italiei, Sorrento. Linistea acestei statiuni contrasteaza cu temperamentalul si agitatul Napoli, fiind locul ideal pentru plimbari relaxante pe stradute vechi de secole, petrecut vremea in cafenele imbietoare si pozat peisaje citadine demne de albume de calatorie. Aici totul pare a confirma expresia “La dolce vita”, deloc surprinzator ca locul a atras nume celebre precum Goethe sau Casanova. Această excursie se va realiza fie in prima zi de program, in drum de la aeroport spre hotel sau in ultima zi de program, inainte de transferul spre aeroport.
Excursii optionale
Coasta Amalfitana – Positano, Amalfi si Ravello
Ne imbarcam de dimineata in autocarul care ne va duce spre Coasta Amalfitana, patrimoniu cultural UNESCO, avand ocazia sa contemplam peisaje care ne vor seduce iremediabil. Marea de un azur sublim si satele care se agata de coasta stancoasa, ne ofera spectacolul unor peisajele demne de albumele de calatorie. Debarcam in Positano, probabil cel mai fotogenic oras al coastei, cu case colorate agatate pe pereti de stanca si stradute idilice. Avem la dispozitie cateva ore pentru plimbare si relaxare.
Apoi ne indreptam spre Amalfi, admirand alte sate pitoresti si terasele cultivate cu lamai Sfusato, celebrul soi specific coastei. Cu greu ne abtinem sa nu ne exprimam vocal uimirea cand vedem frumusetea oraselului Amalfi, candva o adevarata forta maritima a Mediteranei. Vedem Catedrala dedicata Sfantului Andrei, sfantul protector al amalfitanilor, dar si al nostru, unde se si pastreaza moastele acestuia si un inedit muzeu al hartiei. Incheiem in rafinatul Ravello, refugiu boem frecventat in trecut de personalitati precum Greta Garbo, Virginia Woolf, Winston Churchill, DH Lawrence sau Salvador Dalí. Ravello este renumit pentru privelistile spectaculoase, cele mai frumoase de pe coasta Amalfitana. Mergem la pas pentru a descoperi si admira piata principala cu cafenele in aer liber pline de stil si farmec, vilele luxuriante (multe transformate acum in hoteluri) si gradinile ingrijite.
Orasul antic Pompei si vulcanul Vezuviu
Azi vom experimenta legendarul Pompei si Muntele Vezuviu, singurul vulcan activ din Europa continentala. Ruinele orasului antic Pompei sunt una dintre cele mai captivante experiente arheologice din lume. O mare parte din valoarea site-ului consta in faptul ca orasul nu a fost pur si simplu spulberat de eruptia vulcanului Vezuviu in 79, ci a fost ingropat sub un strat de lapilli (fragmente arzatoare de piatra ponce). Rezultatul este o felie remarcabil de bine conservata de istorie, practic o scena incremenita a vietii din antichitate, unde vizitatorii pot pasi pe vechile strazi romane si plimba printre case vechi, temple, ateliere si magazine, cafenele, amfiteatre si chiar un bordel, vechi de milenii.
Vulcanul Vezuviu a devenit cunoscut dupa ce a erupt, devastand prosperele orase romane Pompei si Herculaneum. Urcam cu autocarul pe vulcanul Vezuviu pana la altitudinea de 1000 m, bucurandu-ne de privelisti impresionante.
Cost suplimentar, se achita la destinatie: 19 euro/ persoana, bilet de intrare Pompei.
Insula Capri
Pentru muritorii de rand, Capri are rezonanta cinematografica, scena deschisa pentru capodopere vazute in intreaga lume de milioane de oameni. Asadar, esti printre privilegiatii care pun piciorul pe aceste locuri, alaturi de zeci, sute de vedete hollywoodiene, revolutionari, scriitori adorati si monstri sacrii ai industriei cinematografice. Plecam dimineata din Marina Grande, portul din Sorrento si ne bucuram de briza marii in scurta croaziera de o jumatate de ora pana in Capri. De aici ne imbarcam in microbuze si ne oprim chiar in La Piazzetta, care a fost intotdeauna centrul vietii pe insula. Nu e exclus sa dam nas in nas cu vreo celebritate, locul fiind ticsit de boutique hoteluri, magazine si cafenele in aer liber unde ne putem aseza si relaxa la soare. Pornim apoi intr-o plimbare spre Giardini di Augusto, fondat de imparatul August, asa cum sugereaza si numele. Dupa un scurt popas, parcurgem spectaculoasa sosea Mamma Mia spre Anacapri, ocazie perfecta pentru a surprinde peisaje absolut fenomenale. In Anacapri, sat pitoresc cu strazi inguste si piatete idilice putem vana suveniruri si servi pranzul. Darul culinar al insulei pentru lume este insalata caprese, salata de rosii proaspete, mozzarella si busuioc. De incercat sunt si ravioli caprese si musai de pastrat loc pentru torta caprese, prajitura fara faina facuta cu ciocolata si migdale. Se poate opta pentru o ascensiune cu telescaunul pe Monte Solaro (extracost), cel mai inalt punct al Insulei Capri (589 m), care intr-o zi senina promite vederi remarcabile. Si pentru final, ce putem face mai bine decat sa degustam limoncello autentic intr-unul dintre cele mai vechi magazine, care stocheaza unele dintre cele mai bune produse ale insulei? Se spune ca lichiorul de lamaie s-a nascut chiar in acest loc, la inceputul sec. XX.
Napoli
Dedicam acesta zi orasului Napoli, "Capitala sudului Italiei”. Incepem cu un tur panoramic in zona inalta a orasului, apoi coboram pe Lungomare pentru o plimbare pe promenada de la Margelina la Castel del’Uovo si ne oprim sa savuram cea mai buna cafea care se poate bea in Italia. Si cand spunem asta, nu exageram deloc. In Napoli bei cafea la superlativ, acompaniata de o sfogliatella, desert napoletan celebru. Cu siguranta, e imposibil sa nu fim tentati de magazinele de pe renumita strada Via Toledo, raiul shoppingului, dar si al teraselor cu atmosfera. Trecem prin Galeria Umberto si ajungem in Piazza del Plebiscito, poate cel mai fotografiat loc din Napoli. Aici vom petrece mai mult timp pentru a admira in voie fatadele impresionante ale Palazzo Salerno, Palatul Regal si Biserica San Francesco di Paolo. “Certo”, ne oprim intr-una dintre pizzeriile faimoase din zona si gustam o veritabila margherita, pentru ca pizza adevarata s-a nascut chiar aici, in Napoli. Continuam plimbarea in centro storico, Patrimoniu UNESCO. Vom cunoaste vechiul Napoli, sculptat de numeroase imperii din trecut, negustori si pirati din intreaga lume: romani, fenicieni, cartaginieni, venetieni, spanioli, normani si africani. Urmam Spaccanapoli - strada ingusta si dreapta care imparte centrul istoric in doua si ofera o multime de magazine de suveniruri. Incheiem ziua la Duomo, catedrala care pastreaza sangele protectorului orasului, San Gennaro.
Salerno si Vietri sul Mare
De dimineata descoperim unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Italia, Salerno. Admiram promenada marginita de copaci de pe malul marii, dupa care pornim spre centrul vechi. Vizitam impresionanta catedrala de secol XI, considerata de pasionati ca fiind cea mai frumoasa biserica medievala din Italia. Apoi ne indreptam catre Gradinile Minerva, una dintre principalele atractii ale orasului si, de asemenea, cea mai veche gradina botanica din Europa. Facem o plimbare prin gradini si ne familiarizam cu istoria Scolii de Medicina din Salerno, prima si cea mai importanta din Europa in Evul Mediu.
Marcand sfarsitul drumului de coasta din Amalfi, Vietri sul Mare este capitala ceramica a regiunii. Productia dateaza din epoca romana, dar a atins scara industriala in secolul al XVI-lea, odata cu dezvoltarea cuptoarelor inalte, cu trei niveluri. Stilul local inconfundabil – pensule indraznete si culori mediteraneene puternice – a gasit apreciere la curtea regala din Napoli, care a devenit unul dintre clientii principali. Admiram decoratiunile ceramice din piatete si majolica viu colorată de pe acoperișul bisericii si intram in atelierele si galeriile de ceramica, din care merită să aducem suveniruri pentru cei dragi. Încheiem ziua pe plaja Marina di Vietri, admirand Faraglioni Fratelli, celebre stanci fotografiate de vizitatori si ascultam legendele despre aparitia lor in aceste ape.
Alege data plecarii
- Bucuresti
- Decembrie 2024
-
28dec.Bucuresti8 zile / 7 noptide la 820 €
Hotel San Lorenzo 4*
Localizare
Hotelul San Lorenzo este situat in Lettere, in centrul regiunii Campania, la 17 km de Sorrento si la 30 km de Napoli. Este locul ideal pentru a petrece o vacanta relaxanta in mijlocul naturii si de a te bucura de minunate vederi panoramice spre mare si munte, dar si spre cele mai importante atractii ale regiunii.
Facilitatile hotelului
Proprietatea a trecut printr-un proces de renovare finalizat in 2021. Restaurantul hotelului ofera preparate din bucataria locala si internationala, atat in interior, cat si pe terasa, iar la bar se pot savura diverse bauturi. Hotelul San Lorenzo ofera o piscina sezoniera in aer liber si gradina. Accesul WiFi este gratuit in intreaga proprietate.
Facilitatile camerelor
Camerele moderne sunt dotate cu toate facilitatile necesare, cum ar fi TV prin satelit, telefon, minibar, seif si aparat de preparare a ceaiului/cafelei. Aer conditionat. Baile private includ articole de toaleta gratuite si uscator de par.
Alege data plecarii
- Bucuresti
- Decembrie 2024
-
28dec.Bucuresti8 zile / 7 noptide la 820 €