Mâncarea și băutura din Sighișoara reflectă cel mai bine patrimoniul cultural și istoric al orașului, oferind o experiență culinară diversificată și autentică.
De la mâncăruri rustice precum sarmalele și tocănițele, până la deserturi artizanale și vinuri locale, gastronomia Sighișoarei își propune să bucure toate simțurile. Poți explora o varietate de gusturi și arome, de la cele mai simple mâncăruri până la delicatesele sofisticate oferite în restaurantele cetății.
Există numeroase restaurante cu specific care mai de care și rețete secrete din generație în generație. Pentru o experiență culinară cât mai uimitoare, va trebui să deguști din preparatele restaurantelor următoare:
Preparatele este o combinație remarcabilă a elementelor românești și săsești, cu mâncăruri tradiționale precum ciorba de burtă, tochitura sau celebrele sarmale. În privința băuturilor, palinca și vinurile locale trebuie încercate măcar o dată.
Este o ciorbă tradițională românească, îndrăgită în toată țara, dar în special în zona Sighișoarei. Aceasta este făcută din burtă de vită, zarzavaturi și smântână. Adesea se servește cu oțet, usturoi și ardei iute.
Sarmalele sunt un preparat tradițional românesc, cu carne tocată din porc, pui sau curcan, învelite cu frunze de varză murată sau viță de vie. Pentru o experiență culinară inedită, acestea se servesc cu mămăliguță și smântână.
Tocănița de vițel este des întâlnită în Sighișoara, fiind un fel de mâncare destul de consistent. Această mâncare rustică este preparată din carne de vițel, cu ceapă, usturoi și ciuperci.
Este carne de oaie lăsată la marinat și afumată, apoi pregătită pe grătar sau prăjită, acompaniată de mămăligă și mujdei de usturoi.
Gulașul este o tocană maghiară de carne, fie de pui, porc sau vită, cu legume, paprica, foarte bine condimentată.
Un desert tradițional foarte popular în Transilvania, inclusiv în Sighișoara. Acesta este copt pe jar și presărat cu zahăr, nucă, scorțișoară, acestea fiind cel mai des alese topping-uri.
Dacă vrei să te bucuri de o priveliște pitorească în timp ce îți savurezi ceașca de cafea, atunci trebuie să încerci cafenelele din Sighișoara.
Călătoriile sunt o modalitate de a te pierde și de a te regăsi în același timp. În fiecare călătorie, descoperi ceva nou despre tine și despre lumea din jurul tău.
Este o ciorbă tradițională românească, îndrăgită în toată țara, dar în special în zona Sighișoarei. Aceasta este făcută din burtă de vită, zarzavaturi și smântână. Adesea se servește cu oțet, usturoi și ardei iute.
Covrigii îi poți cumpăra dela diverse brutării și patiserii. Aceștia sunt gustarea perfectă pentru a fi savurată pe drum.
Din aluat umplut cu brânză, cartofi sau alte ingrediente, coapte în cuptor sunt adevărate delicii.
Numeroase cafenele și localuri fast-food din Sighișoara au în meniu sandvișuri la prețuri accesibile.
Langoșul este un aluat simplu prăjit în ulei. Mai apoi poate fi servit cu brânză dulce sau sărată rasă sau smântână.
Clătitele sunt un desert simplu și ieftin. Sunt disponibile în diferite variante, fie umplute cu dulceață, ciocolată sau brânză dulce.
din 658 evaluari
7.6
din 594 evaluari
9.4
din 219 evaluari
9.8
din 496 evaluari
9.3
din 298 evaluari
9.0
din 313 evaluari
7.4