Milano, un important centru cultural si economic al Italiei, este si un loc unic pentru gastronomia italiana, care combina traditia cu inovatia. Orasul este renumit pentru mancarea sa unica, care reflecta traditiile locale si locale. In ceea ce priveste alimentele si bauturile, Milano ofera o gama larga de gusturi, de la retete clasice si rustice pana la preparate sofisticate si inovative; de multe ori, acestea sunt un amestec intre vechi si nou.
Risotto alla milanese este unul dintre cele mai cunoscute preparate milaneze. Este un risotto cremos cu sofran si este adesea servit cu ossobuco, o carne de vitel gatita lent, care este servita cu o garnitura de legume. Preparatele de baza care reprezinta cultura culinara locala includ cotoletta alla milanese, un fel de friptura pane, si panettone, un cozonac traditional de Craciun. Milano are si o traditie veche de a face paste, in special pasta alla milanese, care este adesea gatita cu sosuri bogate si ingrediente locale.
Milano este renumit pentru aperitivo, un obicei social care are loc la inceputul serii si include bauturi precum Negroni, Spritz sau Campari, impreuna cu mici gustari. Cafenelele sunt locuri importante pentru a se socializa in acest oras, iar cafeaua italiana, in special espresso si cappuccino, este apreciata in fiecare zi. Din acest motiv, Milano nu este doar un loc in care moda si afacerile sunt in centrul atentiei, ci si un loc in care mancarea si bauturile sunt esentiale pentru stilul de viata local.
De la traditionalele mancaruri lombarde la bucataria italiana contemporana si internationala, restaurantele din Milano ofera o gama larga si rafinata de mancaruri. Orasul este renumit pentru restaurante elegante care ofera mancaruri gatite cu ingrediente proaspete si de inalta calitate.
Milano are optiuni pentru toate gusturile, fie ca esti in cautarea unei trattoria autentice sau a unui restaurant de lux. Acest oras este renumit pentru mancarea sa delicioasa datorita atmosferei sale vibrante si pasiunii sale pentru mancare.
Care sunt cele mai bune mancaruri din Milano pe care ar trebui sa le incerci? Vei putea gusta mancaruri, atat italienesti, cat si internationale la numeroasele hoteluri si restaurante din oras cum ar fi:
Rissotto alla Milanese este un fel de risotto cremos cu sofran, care ii da o culoare aurie speciala. Este printre cele mai cunoscute mancaruri din Milano. Este servit adesea ca fel principal sau ca garnitura pentru carne.
Cotoletta alla Milanese aceasta friptura de vita sau pui este acoperita cu pesmet si apoi prajita in unt pana devine crocanta si aurie. Este o mancare traditionala a regiunii care este asemanatoare cu schnitzelul si este adesea servita cu cartofi sau salata.
Osso Buco este un preparat din carne de vita sau vitel care este gatita lent cu legume, vin alb si supa. Este servit cu un sos de gremolata, care este un amestec de usturoi, patrunjel si lamaie. De obicei este servit cu risotto alla milanese.
Panettone este un desert traditional de Craciun care este un cozonac pufos cu fructe confiate si stafide. Se serveste de obicei cu un pahar de vin spumant sau vin dulce. Este o reteta obisnuita in zona Milano.
Minestrone alla Milanese este o supa de legume consistenta care este de obicei facuta din telina, fasole, morcovi si alte legume sezoniere. Este posibil sa includa orez sau paste si sa se serveasca cu parmezan ras deasupra.
Ravioli di Carne alla Milanese sunt ravioli umpluti cu carne, de obicei porc sau vita, si serviti cu un sos de unt si salvie sau cu sos rosu. Aceste paste sunt un preparat traditional care reflecta bucataria nord-italiana.
Milano ofera o gama larga de restaurante si baruri internationale care ofera cocktailuri inovatoare pentru cei care cauta o experienta moderna. Pentru a savura cafeaua de specialitate si deserturile sofisticate pe care trebuie sa le incerci intr-o dimineata in Milano, bulevardele orasului sunt locul ideal. Ti-am facut o lista cu toate cafenelele speciale din Milano.
Daca preferi felurile de mancare ce se pregatesc rapid si care au un cost redus, ti-am pregatit o lista cu ce poti incerca in Milano
Panzerotti un tip de calzone prajit, cu umpluturi de obicei rosii si mozzarella. Exista si versiuni cu ciocolata, ciuperci sau sunca. Este foarte raspandit si poate fi gasit in locuri precum Luini Panzerotti din apropiere de Domul din Milano.
Piadina o paine plata italiana care este umpluta cu branza, prosciutto, rucola sau legume la gratar. Piadina este o optiune de mancare de strada foarte buna care poate fi gasita usor in multe locuri din oras.
Focaccia o paine pufoasa care contine sare de mare, ierburi si ocazional rosii sau masline. Este o gustare satioasa si ieftina care este perfecta pentru a fi luata din brutarii.
Tramezzino este un tip de sandvis triunghiular din paine alba moale fara coaja care este umplut cu diferite ingrediente, cum ar fi ton si maioneza, sunca si branza, oua si legume. Acestea sunt comune in barurile si cafenelele din Milano.
Polenta o mancare traditionala din nordul Italiei care este facuta din malai fiert si este servita adesea ca garnitura sau cu o varietate de sosuri. O poti gasi ca gustare la diferite taverne sau la evenimente de street food cu preturi mici.
Polpette (chiftelute italienesti) servite fie cu sos de rosii, fie fara sos, chiftelutele italienesti sunt gustoase si ieftine. Le poti gasi si la osterii, sau taverne italiene, unde sunt servite ca aperitiv sau fel principal.
din 1994 evaluari
7.3
din 293 evaluari
7.7
din 2628 evaluari
8.2
din 3781 evaluari
8.2
din 4526 evaluari
7.6
din 1108 evaluari
5.9