Capadocia, fascinația turcească

Posted by | Posted in Articole, Turcia | Posted on

0

Una dintre atracțiile principale din Turcia centrală este Capadocia, cunoscută pentru relieful stâncos și pentru formațiuniile ciudate, dar extrem de frumoase totodată, ce se întinde pe o distanță de 800 de kilometri pătrați. Formațiunile au apărut prin eroziune timp de secole de ani, iar aceste reliefuri ascund poveștile civilizațiilor străvechi, având o mare pondere religioasă.

Pe la începutul secolelor, Capadocia a fost refugiul tuturor creștinilor care se ascundeau de persecuțiile romane. Până în secolul al patrulea deja s-a format o comunitate monahală în centrul său, iarn timp, s-au clădit cămine și s-au ridicat biserici.

Regiunea din estul Anatoliei își poartă numele de la cappadocieni, care s-au stabilit aici în jurul anului 700, înaintea erei noastre. Situată pe marginea râului Kzlrmak, Capadocia poartă marca a mai multor civilizații antice care au intrat în contact aici. Partea din sud are o populație densă, fiind considerată inima regiunii, cu toate că este oaercum izolată în colțul sud-vestic.

Aici poți admira stâncile roșii și depozitele de sare ce datează din epoca miocenului, câmpiile înalte ale Bozok Yaylas, pășunile de la Uzun Yayla, dar și cultura și civilizația populației din orașele precum Avanos, Nevsehir, Urgup. Nu degeaba aceast parc național a devenit patrimoniu UNESCO din 1985.

Oferta Christian Tour
Descoperă fascinanta Cappadokia într-un circuit cultural 2013, la prețuri începând de la 359 € de persoană. Beneficiezi de transport cu autocarul, clasificat 2- 4 stele, exceptând ziua a 8-a, 11 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2- 4 stele, ghid din partea agenției pe traseu. Detalii aici.

Write a comment