Platja de Alcudia, Mallorca

Regina Insulelor Baleare – Mallorca

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Alte tari » Regina Insulelor Baleare – Mallorca
Platja de Alcudia, Mallorca

Platja de Alcudia, Mallorca

De îndată ce ai pășit în Mallorca, regina Insulelor Baleare, trăiești visul mediteranean: clima caldă, brizele răcoroase ale mării, stațiuni animate și plaje excelente, produse gastronomice senzaționale, vinuri și lichioruri excepționale.

Cunoscută din vremuri străvechi, în Mallorca se pot vedea urme ale civilizațiilor romană și arabă. Acestea se pot vedea mai ales în capitala insulei, Palma. Cu străzi întortocheate, magazine și restaurante, bogată în situri istorice și palpitand de viață, Palma este cel mai important oraș din arhipelagul Baleare.

Dintre obiectivele culturale îți recomandăm să nu ratezi vestitul Palau de l’Almudaina – palat gotic cu arcade în stil maur și tavane de lemn cu sculpturi complicate, Basilica de Sant Francesc, Castelul de Bellver – înălțat pentru Jaume II în secolul XIV, Fundacio la Caixa care gazduiește faimosul Grand Hotel și Catedra La Seu. Înălțându-se deasupra portului din Palma, catedrala se vede cel mai bine de pe mare sau noaptea când este iluminată. În muzeul catedralei este expusă racla cu lemn din crucea lui Iisus Hristos, încrustată cu pietre prețioase.

Catedra La Seu, Palma de Mallorca

Catedra La Seu, Palma de Mallorca

Bucură-te de relaxare la soare și un bronz desăvârșit în staţiunile mallorcane cu plaje întinse, îmbrăcate în nisip fin şi curat. Îți recomandăm Magaluf şi Palma Nova, de pe coasta de vest, iar nordul plajele din Alcudia şi Puerto Pollenca. Iar dacă ești genul activ, află că Mallorca este locul ideal pentru windsurfing și alte sporturi acvatice.

Puig Mayor, cel mai înalt punct din Mallorca, 1445 metri peste nivelul mării, este ideal pentru drumeţii pe cărările umbrite de păduri dese. Porneşte într-o promenadă pe coasta de nord-vest, de la Pollenca la Andratx, şi bucură-te de peisaje pur şi simplu uimitoare, iar popasurile sunt şi ele recomandate. Nu rata Sa Calobre, unde trebuie să mergi prin tunelurile formate de stâncile de calcar, pentru a ajunge în magnificul defileu Torrente de Pareis.

Cap de Formentor este peninsula cea mai nordică din Mallorca. Este o destinație potrivită pentru o excursie de o zi, în care puteți admira priveliștile de pe faleză sau să înotați în apele golfurilor de dedesubt. Chiar la capătul peninsulei este un far folosit și ca turn de observație.

Explorând frumusețile naturale ale insulei și imprejurimile, vei descoperi sate pitorești spre interiorul insulei, păduri de pini și golfuri liniștite, ruine, rezervații naturale, văile încântătoare din apropierea orașului Bunyola. Foarte interesante sunt peșterile și grotele din Serra Tramuntana și coasta de est. Vizitează de exemplu, Coves d’Arta.

Nu rata orașele montane Valldemosa și Deía, care atrag mulți turiști datorită legăturii lor cu lumea artistică. Marele compozitor Frederic Chopin a locuit în Valldemosa împreună cu romanciera franceză George Sand, care a scris despre acest oraș în cartea sa O iarnă la Mallorca.

Orice alegi să faci în Mallorca nu te vei plictisi! Noi îți recomandăm o vacanță de 7 zile în Mallorca, pentru a trăi din plin visul mediteranean. Alege-ți oferta potrivită, de AICI.

Autor: Loredana Ciubuc