Port in Chania, Creta

Ce vizităm și unde ne distrăm în Chania

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Ce vizităm și unde ne distrăm în Chania

Cum ar fi dacă distracția ar începe în zorii zilei și s-ar termina noaptea târziu? Sună bine, nu?! Ei bine, cam așa poți privi aventura ta în „Mica Veneție” cretană, Chania.

Port in Chania, Creta

Port in Chania, Creta

Petrece nopți fierbinți în vechiul port venețian al Chaniei, Old Harbour, „decorat” la intrare de un faimos far. Vei găsi o mulţime de cluburi unde poţi dansa toată noaptea, restaurante unde poţi gusta din preparatele tradiţionale cretane şi magazine de suveniruri. În barurile din apropiere, piesele preferate şi melodii pe ritmuri greceşti se aud în surdină, în timp ce serveşti o băutură tradiţională.

Noaptea in Chania

Noaptea in Chania

După o noapte de huzur, îți recomandăm să te relaxezi vizitând unul dintre cele mai importante obiective turistice ale oraşului: Muzeul Maritim. Situat chiar la intrarea în portul principal al Chaniei, muzeul îţi va oferi o incursiune fascinantă în istoria navală a Cretei.

Mergi pe urmele unui trecut glorios și poposește la Biserica San Francesco, construită în stil gotic prin secolul al XVI-lea, care găzduiește astăzi Muzeul de Arheologie. Colecțiile expuse aici includ statui, arme, monede, bijuterii și obiecte din ceramică, te vor ajuta să-ți faci o idee cu privire la viața localnicilor acum sute de ani în urmă.

Nici Grădina Botanică nu este mai prejos. Te va impresiona cu cele mai minunate plante, multe pe cale de dispariţie, grădini cu trandafiri, flori exotice, măslini, dar și un tărâm verde, “presărat” cu fântâni şi băncuţe, unde-ți vei putea relaxa picioarele după un asemenea tur de excepție.

Șaretă, far, Chania

Șaretă, far, Chania

Chania este cea mai renumită zonă pentru shopping de pe insula Creta. Peste tot găsești magazine mici cu bijuterii de argint și chihlimbar, lucrate manual, deosebit de frumoase. Strada cizmarilor – Skridlof este asaltată de toți turiștii, care se înghesuie în buticurile înșirate de o parte și de alta a zonei pietonale. E un adevărat bazar.

Nu-ți vom dezvălui toate misterele Chaniei, pentru că sigur le vei descoperi pe îndelete când vei călca superbul tărâm cretan. Alege o vacanță în Chania sau în orice altă destinație, de AICI.

Autor: Loredana Ciubuc