Ce să faci și să nu faci în Grecia

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Ce să faci și să nu faci în Grecia

Grecia este țara legendelor, a culturii antice bogate, îmbibate cu istoria unor civilizații crunte, dar și a peisajelor de vis, care te așteaptă să le faci o vizită. Însă, ca în orice altă țară, există anumite obiceiuri comportamentale un pic diferite. Iată la ce să te aștepți aici.

Îmbrăcămintea

Nu trebuie să arăți prea multă piele. În mânăstiri, mai ales, femeile trebuie să-ți acopere umerii și să poarte fuste lungi, iar bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi.

Grecii sunt, de regulă, îmbrăcați la patru ace, punând mare aspect pe imaginea lor. Aceștia preferă hainele sombre, cu stil, demne de persoane respectabile. Desigur, excepție fac resorturile și plajele, unde ținuta clasică de plaja, cu pantaloni scurți sau rochițe vaporoase, este la ordinea zilei.

În baruri, taverne și restaurante

Nu este neobișnuit ca atunci când te afli într-un bar sau o tavernă din Grecia să primești fie ceva de băut, fie ceva dulce. Nu privi persoana darnică din fața ta cu scepticism! Dacă nu vrei să te atingi de cadoul primit, tot ceea ce trebuie să faci este să îi mulțumești zâmbind sau să spui un simplu „noroc” (yamas). Faptul că nu vei gusta din ceea ce ți-a fost oferit nu este un semn al nepoliteței, în ciuda faptului că mulți turiști au această concepție eronată.
Dacă vrei să bei ceva nou, un pont bun este faptul că vinul alb merge de minune amestecat cu suc.

Fumatul

De ceva timp, în foarte multe țări s-a interzis fumatul în locuri publice. Nici în Grecia nu mai ai voie să fumezi oriunde. Ba mai mult, în unele sate încă mai există idei preconcepute în ceea ce privește femeile fumătoare, cu atât mai mult dacă fumează pe stradă. Cu toate astea, majoritatea grecilor fumează tigară după țigară, așa că dacă îi vei cere cuiva să își stingă țigară, gestul tău va fi văzut cu ochi răi.

Oferta Christian Tour

Alege circuitul cultural Italia – Grecia din 2013, la prețuri începând de la 439 €/persoană. Beneficiezi de transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2-4 stele, exceptând zilele 5 si 6, 8 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2-4 stele, o noapte pe ferry-boat în cabine de 4 paturi, 3+1 cine pentru turiștii care aleg hotelul Principe, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.