Top 3 destinații romantice de Valentine’s Day

Prima pagină » Articole » Top 3 destinații romantice de Valentine’s Day

Unii, mai cârcotași, ar spune că e doar marketing, alții, mai romantici, că e obligatoriu să existe o zi pentru celebrarea iubirii. Noi vă spunem doar că Ziua Îndrăgostiților este încă una din acele sărbători în care puteți să vă luați sufletul pereche de mână și să mergeți într-o vacanță în doi, indiferent dacă vă plac sau nu inimioarele, bomboanele de ciocolată, trandafirii roșii și orice altceva mai implică decorul perfect pentru Valentine’s Day.

Vă propunem mai jos trei destinații cu care niciun îndrăgostit care vrea să-și impresioneze perechea nu are cum să dea greș.

Paris

“Sous le ciel de Paris/ Marchent des amoureux”. Versurile melodiei cântate de Edith Piaf reflectă atât de bine atmosfera romantică a capitalei Franței. De pe Pont des Arts până în Montmartre, din Cartierul Latin până la umbra Turnului Eiffel, de la Luvru până la Notre Dame, din Place de la Concorde și Champs Elysees până la Versailles, Parisul pare un oraș creat special pentru cei care se iubesc. Așa că este firesc ca destinația să fie prezentă în topul nostru ca principală recomandare pentru un Valentine’s Day încărcat de iubire și emoție.

Dincolo de vizitarea atracțiilor turistice care au transformat capitala Franței în cel mai vizitat oraș din lume, îndrăgostiții pot alege și câteva activități mai puțin obișnuite. De pildă, pot petrece o seară romantică la Muzeul Rodin, închinat sculptorului ale cărui opere debordează de senzualitate, “Sărutul” fiind unul dintre cele mai elocvente exemple.

Pereche de indragostiti, apus, Turnul Eiffel, Paris

Pereche de indragostiti, apus, Turnul Eiffel, Paris

Inedit este și un tur cu elicopterul, de la bordul căruia îndrăgostiții pot admira Parisul în toată splendoarea lui și-și pot șopti că “l’amour est dans l’air”… la propriu.

Înapoi cu picioarele pe pământ, cuplurile pot vizita una dintre multele ciocolaterii din Paris în care sunt invitați să-și creeze propria ciocolată. Și de ce nu? Cu o declarație de dragoste inscripționată.

Pentru oferta click AICI >>

Veneția

Străzile Veneției străbătute de canale reprezintă locul perfect în care să te “pierzi” alături de persoana iubită. Străjuită de Palatul Dogilor, de impresionanta Bazilică San Marco, de Turnul cu Ceas și Clopotnița San Marco, Piața San Marco este inima orașului, deci orice incursiune ar trebui să înceapă de aici. Aventura poate continua pe oricare dintre străduțele colorate ale Veneției, cu opriri în cafenele cozy.

Venetia, Italia

Venetia, Italia

Dar parcă nimic nu e mai romantic ca o plimbare cu gondola pe canale la apusul soarelui. Sau poate un sărut pe Puntea Suspinelor? În trecut, puntea era locul în care condamnații la moarte aveau o ultimă șansă de a privi luminile Veneției, înainte de a fi întemnițați. Între timp, puntea a căpătat alte semnificații, iar azi reprezintă unul dintre locurile favorite ale îndrăgostiților din întreaga lume.

Orice ați alege să faceți în Veneția, orașul este destinația perfectă pentru cei care cred în iubirea eternă.

Pentru oferta click AICI >>

Lisabona

Poate nu e primul oraș care vă vine în minte atunci când căutați o destinație pentru Valentine’s Day, dar Lisabona are toate ingredientele necesare unui decor romantic: atmosferă boemă, peisaje fermecătoare, străzi pitorești, o climă blândă care i-a adus orașului reputația de cea mai însorită capitală europeană, cu peste 300 de zile însorite pe an.

Turnul Belem, Raul Tagus, Lisabona, Portugalia

Turnul Belem, Raul Tagus, Lisabona, Portugalia

O cină în doi într-un restaurant intim din Alfama, bătrânul și labirinticul cartier al Lisabonei, un concert de fado – muzica nostalgică ce curge prin venele portughezilor și le definește atât de bine spiritul, o plimbare pe străduțele colorate ale orașului ori pe malul fluviului Tejo care mângâie orașul înainte de a se vărsa în Atlantic, o sesiune foto la Castelo de S. Jorge sunt doar câteva dintre activitățile care vor transforma un sejur în Lisabona într-o vacanță romantică.

Pentru oferta click AICI >>

Autor: Raluca Hatmanu