Doar câteva zile ne despart de cea mai mare sărbătoare a creștinătății: Învierea Domnului. Și pentru că anul acesta vom fi liberi și în Vinerea Mare, avem un motiv în plus să plecăm într-o minivacanță de Paște. Dacă nu v-ați hotărât încă în ce destinație să vă relaxați la finalul acestei săptămâni, vă propunem noi câteva idei perfecte.
Veșnicia s-a născut în Mărginimea Sibiului
“Veșnicia s-a născut la sat”, spunea poetul și filosoful Lucian Blaga și parcă nicăieri în România nu simți mai puternic adevărul din spatele acestor vorbe ca în Mărginimea Sibiului. Așa că dacă vreți să trăiți sărbătorile pascale ca odinioară, să vă amintiți de copilăria la țară, de mirosul ademenitor al cozonacilor abia scoși din cuptor, să răspundeți chemării clopotelor la slujba de Înviere, atunci Mărginimea Sibiului este cea mai bună idee.
Începeți din Sibiu (cu Piața Mare, Muzeul Brukenthal, Podul Minciunilor și Casa Teutsch), continuați cu Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, cel mai frumos spațiu expozițional în aer liber din România. Îndreptați-vă apoi spre Sibiel, unde puteți vizita Muzeul Icoanelor, după care faceți un popas în Rășinariul lui Emil Cioran (la școala din localitate puteți vedea catalogul cu notele pe care le-a avut elevul Emil Cioran).
Oriunde vă veți opri, veți fi întâmpinați cu căldură de gazde, care se vor da peste cap să vă pună pe masă cele mai gustoase bucate și să vă simțiți regește.
Iași, Parisul României
În ultimii ani, cam de când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, românii au început să meargă în city-break-uri și în țară, nu doar în străinătate. Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Iași, Brașov sunt câteva dintre orașele pe care turiștii le descoperă și redescoperă cu mare plăcere. Iar pentru vacanța de Paște, credem că una dintre cele mai frumoase destinații este Orașul celor Șapte Coline. Iașul lui Eminescu, al Veronicăi, al lui Creangă și al lui Topârceanu, orașul celor peste 100 de biserici, al vinurilor și bucatelor alese, orașul oamenilor blânzi, ospitalieri și calzi are un aer atât de romantic încât poate fi comparat cu Parisul.
Într-o vacanță de câteva zile în Iași, nu ratați Teiul lui Eminescu, Parcul Copou, Grădina Botanică (prima din țară), Palatul Culturii cu a sa arhitectură impresionantă, Bojdeuca lui Ion Creangă, Casa Dosoftei (care adăpostește manuscrise unicat și cărți vechi, între care primele scrieri în limba română de pe teritoriul țării), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (prima din țară), cu Sala Pașilor Pierduți pictată de Sabin Bălașa.
Sunt multe de văzut la Iași, iar de Paște puteți include și latura religioasă, deci mergeți la Catedrala Mitropolitană, la Biserica Trei Ierarhi și vizitați mănăstirile Golia și Galata.
Sovata, o oază de liniște și relaxare
Ce spuneți de un kürtöskalács în locul tradiționalul cozonac românesc? De Paște îl puteți savura direct în ținutul în care rețeta tradițională se transmite din generație în generație. Vă propunem o incursiune într-una dintre cele mai frumoase zone verzi ale țării: Sovata, stațiunea balneară așezată la poalele Munţilor Gurghiului.
Înconjurată de dealuri împădurite, Sovata este locul ideal pentru o vacanță relaxantă, în care puteți îmbina momentele de răsfăț în centre wellness cu plimbările în natură pe Drumul Sării, în jurul lacurilor Ursu, Roșu, Verde și la Masivul de Sare.
Profitați de zilele libere pentru a vizita și Salina Praid, precum și satul Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, unde veți putea sta la povești cu meșteri populari pricepuți în arta olăritului sau a cioplitului în lemn.
Știu că v-am zis de kürtöskalács, dar să nu vă gândiți că în Sovata nu vă veți bucura de bucate tradiționale românești. De pe masa de sărbătoare nu vor lipsi ouăle roșii, preparatele din carne de miel, pasca și cozonacul.
Vedeți mai multe detalii în oferta Christian Tour: https://christiantour.ro/paste-2018