Weekend break la Londra

Posted by | Posted in Articole | Posted on

0

Ticsită cu mărci istorice, culturale și tradiționale desăvârșite, Londra este cu siguranță una dintre destinațiile pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. Accentul cuceritor al britanicilor îmbinat cu monumente și construcții impresionante pun bazele unei vacanțe reușite, fie ea și pe fugă. Poți petrece chiar și numai două zile memorabile vizitând cele mai importante puncte culturale și turistice. Un tur scurt îți va arăta toată splendoarea orașului.

Turnul Londrei

Sacrifică-ți jumătate din zi pentru a vizita Turnul Londrei, un obiectiv turistic reprezentativ pentru imaginea Mării Britanii în toată Europa. Cumpără-ți un bilet online, altfel vei fi forțat sa stai la cozile interminabile din turn și, până la urmă, nu ai timp de pierdut. Alătură-te gardienilor Yeoman pentru un tur de o oră al întregului turn. Nu numai că vei fi uimit de informațiile pe care le vei primi, dar ei sunt, la rândul lor, un soi de obiectiv. Nu rata Bijuteriile Regale (Crown Jewels), Poarta Trădătorilor (Traitor’s Gate) și Turnul Alb (White Tower). Plimbă-te și pe superbul Pod al Turnului (Tower Bridge), care îți va atrage privirile prin culoarea sa albastră. Durează doar 15 minute.

Trăiește în spiritul londonez!
Pentru o experiență cu adevărat ca-n filme, plimbă-te pe străzile britanice într-un taxi negru, așa cum ai văzut mereu pe marile ecrane. Este o experiență pe care ți-o vei aminti toată viața și nu îți va răpi mai mult de jumătate de oră. Lângă Turnul Londrei, caută Butler’s Wharf și ia prânzul în unul dintre restaurantele din apropierea casei în care a locuit Bridget din Jurnalul lui Bridget Jones.

Catedrala Sfântul Paul

Construcția superbă îți va oferi o priveliște unică, însă te va supune la un test dificil. Ca să urci cele 530 de trepte ai nevoie de multă voință, iubire pentru oraș și o condiție fizică excelentă. Treptele sunt împărțite în trei etape, una mai interesantă ca alta. Primele 259 te vor trimite spre Galeria Șoaptelor (Whispering Gallery) unde, dacă vei șopti ceva peretelui, glasul îți va fi condus către peretele opus. Următoarele 119 trepte te vor îndruma către Galeria de Piatră (Stone Gallery), cu o platformă care îți va oferi posibilitatea să privești în exteriorul catedralei, către o panoramă incredibilă, iar după ultimele 152 de trepte vei ajunge la Galeria de Aur (Golden Gallery). Ai grijă cum îți împarți timpul! Catedrala are o mulțime de locuri pe care trebuie să le vezi, inclusiv o criptă istorică.

Buckingham Palace și Westminster Abbey

Palatul reprezintă atât casa londoneză, cât și biroul Majestății Sale, Regina Angliei. În lunile august și septembrie, când Regina locuiește în reședința din Scoția, porțile cele 19 Camere de Stat sunt deschise vizitatorilor. După ce ai vizitat palatul, fă o plimbare prin parcul St. James până la Westminster Abbey. Clădirea veche de 700 de ani a jucat un rol major în istoria britanicilor. Aici au fost înmormântați regi, regine și numeroși politicieni, împreună cu alte 3000 de persoane. După toate aceste activități încărcate, traversează Podul Westminster și aruncă o privire înapoi, către Big Ben și Palatul Westminster, pentru imaginea de final a scurtei tale vacanțe de 2 zile.

Oferta Christian Tour

Fă o escapadă de weekend la Londra, la prețuri începând de la 255 € de persoană. Pachetul include transport cu avionul, cu plecare din Cluj Napoca, transport cu avionul, taxe de aeroport și 3 nopți cazare cu mic dejun la Hotel Holiday Inn Express Royal London, de 3 stele. Detalii aici.

Write a comment