Vacanță în Mallorca – Insula celor peste 100 de plaje perfecte

Prima pagină » Articole » Vacanță în Mallorca – Insula celor peste 100 de plaje perfecte
Majorca sArenal arenal beach Platja de Palma Llucmajor in mallorca Balearic Islands shutterstock_263984396

Arenal

Scăldată în apele Mării Mediterane, Mallorca este alegerea ideală pentru orice iubitor de călătorii. Oferta destinției este una bogată. Ai staţiuni populare unde te poți distra din zorii dimineții până după lăsarea întunericului, oraşe tradiţionale cu monumente istorice misterioase şi sate pitoreşti într-un cadru natural ușor exotic. În plus, rețeta vacanței de vis este completată de hotelurile primitoare, cu piscine și aquapark-uri pentru toată familia.

Știai că Mallorca este considerată insula celor peste 100 de plaje perfecte?

Alcudia Beach, Mallorca, Balearic Islands, Spain shutterstock_157329017

Alcudia Beach, Mallorca

Insula Mallorca, cea mai mare din Spania, se mândreşte cu câteva dintre cele mai frumoase plaje deosebite şi te ademeneşte cu promisiunea că aici vei găsi 300 de zile cu soare pe an, aşa ca nu trebuie să ratezi acest paradis al concediilor. Cele mai importante staţiuni cu plaje întinse cu nisip fin şi curat sunt Magaluf şi Palma Nova, pe coasta de vest, şi Alcudia şi Puerto Pollenca, în nord.

Formentor, Pollensa high aerial sea view in Mallorca balearic islands shutterstock_84830866

Formentor, Pollensa

Dacă-ți dorești să surprinzi cu aparatul foto adevărate imagini de tablou, oprește-te pe una din cele 3 plaje cu nisip fin din Cala San Vincente, în apropiere de Pollensa. Vei surprinde panorame feerice cu peninsula Formentor și muntele Cavall Bernat.

Alcudia este preferata familiilor care-și iau prichindeii în vacanță, pentru plajele sale lungi şi a gamei variate de sporturi de apă. Hotelurile pun la dispoziție piscine cu secţiuni pentru copii, saloane de îngheţată şi mini-cluburi cu programe de divertisment.

Porto Cristo beach in Manacor Majorca Mallorca Balearic islands shutterstock_175625243

Porto Cristo

În Palma Nova se poate face un tur cu bărcuțe speciale, ce au carena de sticlă, exact ce-ți trebuie pentru a admira viaţa plină de culori fantastice de sub apa cristalină a Mării Mediterane.

Camp de Mar este o plajă din sudul insulei foarte apreciată de familii care vin în Mallorca pentru a se desfăta din plin cu razele soarelui. Plaja este protejată de un mic golfuleț oprind adierile puternice ale vântului sau micșorând intensitatea valurilor. Cei mici se pot bălăci în voie, apa nefiind foarte adâncă.

Aflată în sud, în Santa Ponsa poți practica, multiple sporturi de apă, iar o plimbare cu hidrobicicleta îi va încânta oricând pe atât pe copii cât și pe adulți.

Iar dacă ești în câutarea intimității, noi îți recomandăm plaja Son Serra de Marina, pentru priveliștile încântătoare ale golfului Alcudia. Aici nisipul creionează dune fine, iar vânturile bat atât cât ai nevoie pentru a face kite surfing și windsurfing sau alte porturi marine.

Poza-Blog

Toți iubitorii sporturilor pe apă să vină la Mallorca!

Și pentru că statul la soare, oricât de relaxant ar fi nu e de ajuns pentru o vacanță perfectă, poți oricând alege activităţi mai incitante, pline cu beneficii. Temperaturile plăcute ale apei, climatul cald şi vânturile prielnice favorizează din plin windsurfing-ul sau alte sporturi acvatice.

O legendă spune că în secolul al XIII-lea un călugăr ar fi reuşit să ajungă de la Mallorca până la Barcelona cu ajutorul unui băţ cu care îşi susţinea veşmintele pentru a fi împinse de vânt. El a devenit astfel primul surfer din istorie, iar astăzi pasionaţii de windsurfing pot avea aceleaşi şanse de reuşită.

Vacanță în Mallorca

Vacanța ta plină de răsfăț în Mallorca începe chiar acum. Rezervă de la 559  €/pers. Detalii AICI.

Autor: Loredana Ciubuc