Trei baruri tradiționale din Irlanda

Prima pagină » Articole » Trei baruri tradiționale din Irlanda

Irlanda, mereu încântătoare, atrage anual milioane de turiști prin peisajele întinse rupte din povești, colinele șerpuite ale munților și colțurile din natură seculare, însă nici tradițiile acestui tărâm nu sunt mai puțin interesante. Nu întâlnești niciunde spiritul tradițional vioi al irlandezilor, amatorii petrecerilor până în zori, ci doar într-un bar tipic irlandez. Iată cele mai bune trei baruri tradiționale irlandeze selectate de The Guardian.

McCarthy’s din Fethard

Printre serpentinele munților încețoșați și ruinele unor foste mânăstiri, vei găsi un pub care încă mai păstrează tradițiile strămoșilor. Cum intri în mica încăpere ușor întunecată, dar foarte primitoare, vei descoperi un ideal loc de destindere pentru pasionații curselor de cai. Pe timpul zilei, glumele cu subiecte industriale și elaborări ale lumii obscure a curselor de cai nu mai contenesc, iar pereții îngălbeniți de fumul de trabuc susțin mândri poze ale jocheilor strângând în mâini trofee și ale armăsarilor puternici alergând neînfricați. Desigur, nu lipsește nici latura ușor macabră. În afara rolului de restaurant/pub pe care îl are, McCarthy’s acționează și ca serviciu de pompe funebre.

EJ Morrissey’s din Abbeyleix

Într-o primă instanță vei fi sedus de meleagurile din jurul regiunii Abbeyleix, fiind situată pe drumul principal Dublin-Cork, un drum cunoscut pentru priveliști ieșite din comun. În mare, întregul local este ca o pivniță din lemn, luminat subtil de câteva lămpi atârnate de tavanul susținut de grinzi metalice. Însă tot șarmul localului este redat, fără îndoială, de colecția impresionantă de produse vechi, adunate din jurul lumii, dispuse atent pe rafturile care acoperă pereții pub-ului. Aici vei vedea genul de produse care abundau în satele vechi: borcane mari de dulciuri, mașini vechi de feliere, cântare vechi, fulgi de porumb și chiar braduri de ceaiuri. Cu adevărat unic!

Clancy’s din Athy

Proprietarul, Ger Clancy, este un fan convins al barurilor tipic irlandeze care roiau la colțul străzilor Irlandei de acum câteva secole, așa că a făcut tot posibilul pentru a menține acest pub în stilul edwardian original. Acesta este localul ideal pentru iubitorii de muzică, fiind locul în care, în fiecare marți, între 12 și 15 muzicieni talentați animă spiritele clienților. Versuri depre tirani demult dispăruți, luni pline și alei de trandafiri alunecă armonios pe note de viori, fluiere și mandoline, iar pe pereții pătați de tutun sunt scrijelite note din cântece atât clasice cât și tradiționale.

Oferta Christian Tour

Fă un circuit Anglia – Scoția – Irlanda și bucură-te de o vacanță de vis. Cazează-te în hoteluri de 2-4 stele, la prețuri începând de la 955 €/pers. Beneficiezi de transport cu autocar cu climatizare, clasificat 2 – 4 stele, traversări cu ferry spre Irlanda de Nord şi dinspre Irlanda, o cazare pe ferryboat Anglia-Olanda,cabine de 4 pers., 17 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2 – 4 stele, ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu. Detalii aici.