Tenerife, locul vacanței perfecte

Prima pagină » Articole » Tenerife, locul vacanței perfecte

Turistul care are chef chef sa-și încarce bateriile pe plajă și să-și facă siesta de la ora prânzului liniștit,  ar trebui să poposească în Tenerife. Insula eternei primăveri are foarte multe de oferit, așa că în această iarnă nu sta pe gânduri, fugi într-un loc cald cu soare mult!

Geografic aparține de Africa, așadar în insulele Canare vremea este extrem de bună tot anul. Este considerată de turiștii care au pus piciorul aici cea mai frumoasă din lume și este singura destinație în care se poate face plajă tot timpul anului. Tocmai de aceea, foarte mulți turiști evadează în Tenerife când în țara lor bate crivățul, iar gerul este dușmanul năprasnic.

Cea mai frumoasă parte a acestui loc este că ai ocazia să cunoști vacanța perfectă. Oriunde ai sta, fie la un hotel scump de cinci stele, sau dimpotrivă la un hostel modest, aici te vei simti oricum ca in paradis… Mulți turiști sunt acum ghidați de localnici și spre hostesurile rurale, niște clădiri vechi, restaurate, renovate care sunt extrem de accesibile și ca preț pentru ca vacanța din Tenerife să nu pară extrem de scumpă.

Activități de top în Tenerife

Este important să nu te plictisești într-o vacanță. În Tenerife nu vei avea parte de așa ceva cu siguranță… Poți merge la spectacole cu delfini, iar plaja este atât de frumoasă, încât nu te vei dezlipi prea ușor de ea. Recomandarea principală este Playa de Las Americas, aflată în extrema sud-estică a insulei. Tot aici se află și parcul acvatic Octopus, deschis tot timpul anului, între orele 10 și 18. Un loc unde vin mai ales copiii, evident alături de pătinți. Nu uita să vizitezi împrejurimile! Mergi la Castle Museum Park, unde poți afla cât mai multe lucruri despre Istoria Insulelor Canare și vei cunpaște lucruri interesante despre  vegetație sau despre vulcanii din zonă. Te poți aventura la cursuri de călărie sau te poți plimba pe o cămilă…
La fel de interesant ar putea fi și Parcul Loro, un paradis tropical în care își duc  veacul mai multe specii de papagali tropicali, unii dintre ei chiar extrem de vorbăreți. Tot aici există și un tunel de observare din sticlă care oferă privitorului mai multe specii de pești. Nu lipsesc nici rechinii, atracția turiștilor care nu i-au văzut decât la televizor…

Fiesta din Tenerife, petrecerea care face orice turist să se simtă bine!

Oricine trebuie să se bucure de fiesta din Tenerife! Este o petrecere tradițională care are loc sub cerul liber în mai toate orașele din lume. Cele mai importante activități de aici sunt dansul, muzica, mâncarea, băutura și evident duna-dispoziție alături de prieteni vechi sau noi… Bucătăria specifică zonei este minunată, iar aici poți gusta celebrul arroz con verdures ( un amestec de orez cu ardei), porumb și roșii sau sama frita con mojo- un pește prăjit cu sos de usturoi, sau tocănița de iepure și roșii.

M.R.