Mancare mexicana? De ce nu… E savuroasa, e variata si picanta!

Prima pagină » Articole » Mancare mexicana? De ce nu… E savuroasa, e variata si picanta!

Cu siguranta te-ai intrebat ce vei manca intr-o vacanta in Mexic. Gastronomia mexicana e foarte variata, tocmai de aceea poti fi sigur ca te vei putea delecta cu unele dintre cele mai interesante mancaruri traditionale care pot oferi oricarui gurmand ceea ce-si doreste. Astfel, dupa plimbari prin Cancun sau Riviera Maya, o masa imbelsugata mexicana e exact ceea ce trebuie.

Hai sa incercam Taco!

Taco inseamna, pentru cine nu stie, carne de pui sau de vita combinata cu porumb fiert si evident cu multe condimente. Condimentul care se distinge in acest fel de mancare este cel obtinut din avocado, la care se adauga coriandru si evident sos chili. Este un fel de mancare extrem de banal, dar in acelasi timp foarte gustos. Oricine ajunge in Mexic trebuie sa-l guste.

Chilaquiles pentru micul dejun

Iata un fel de mancare care e gatita din mai multe tortilla ramase la cina. Acestea sunt savurate de mexicani la micul dejun, asezonate cu sos verde si branza slaba. Se mai adauga felii de ceapa epazote, o planta de origine mexicana care se adauga ca si condiment in multe dintre mancarurile mexicane. Asadar, poti comanda chilaquiles, un sos iute preparat din ardei rosu si morcov. Mai trebuie adaugata si smantana, care va face ca sosul sa fie mult mai cremos. O delicatesa care nu ar trebui ocolita de niciun turist ajuns in Mexic!

Empanadas, tortilla cu ciuperci

Quesadillas și empanadas sunt tortilla umplute cu ciuperci, flori de dovlecel, carne de porc, sau porumb negru.  Cei care le-au gustat spun ca sunt de-a dreptul delicioase, iar pentru a te bucura cu adevărat de tortilla încearcă și memela – o tortilla caldă, cu un strat subțire de fasole neagră și fresca queso.

Un desert delicios numit simplu Mole!

Mexicanii se pricep foarte bine si la desert, asadar fiti siguri ca va veti indulci papilele gustative cu ceva special din aceasta categorie. La preparare este nevoie de arahide, sare, paine, ardei iute, ciocolata incazita, scortisoare si banane. Aici se mai adauga cuisoare, oregano, cimbru si un pic de piper negru, fara de care nu se poate… Mole sunt foarte des intalnite mai ales la nunti.

 Placinte savuroase cu banane numite Tamales

Aceste placintele sunt preparate in frunze de banane sau in frunze de porumb. In interiorul acestor placinte poti gasi porumb foarte moale granulat, branza, pui, ardei cu denumirea de jalapeno, pasta de fasole si diefrite condimente ierboase cu arome diferite.

Oferta de vacanta Riviera Maya

Hotel Grand Serenis Riviera Maya, de la 1075 de euro de persoana, camera dubla, masa all inclusive, plecare din Madrid, 7 nopti de cazare, transfer aeroport-hotel, asistenta turistica pe toata durata sejurului. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel. 021.270.00.99

M.R.